Ebben az évben harmadik alkalommal került megrendezésre a Kemencés és Gasztronómia Fesztivál Kiskőrösön a Petőfi téren. Idén A Trizoli Jótifuti Egyesület is bekapcsolódott a programba, először rendezték meg Libafutam félmaratonukat. Nagy előkészületek előzték meg a versenyt. Több egyesület, szervezet és cég is segítette munkájukat, hogy ez a sportrendezvény megvalósulhasson. Az akasztói frissítőponton ezúttal is profi munkát végeztek a Ritmika Sportegyesület tagjai. Nevezni három távra lehetett: 5 km, 10 km és 21 km-es szakaszokat teljesíthettek a versenyzők. Domonyi László polgármester úr indította a rajtot, aki már a félmaraton ötletét is nagy lelkesedéssel fogadta.

-Hirdetés-

A versenyen 246 fő, közel azonos számú futó és kerékpáros vett részt. A legfiatalabb versenyző Nagy Hunor volt, aki az 5 km-es távot teljesítette. A legidősebb versenyző a 77 éves Tabajdi Józsi bácsi volt, aki díszvendégként futott. Józsi bácsi több mint 200 maratont, megszámlálhatatlan félmaratont, és 10 Budapest-Bécs távot teljesített, ezenkívül spártai hős is, így méltán lehetünk büszkék városunk legeredményesebb futójára.

A verseny eredményei:

5 km futás-abszolút:
1. Domján Ferenc
2. Baranyi Tibor
3. Korpás Rita

10 km futás-férfi:
1. Nagy Péter
2. Miklós Róbert
3. Újvári Máté

10 km futás-női:
1. Szabó Gabriella
2. Révész Erzsébet
3. Lakatos Éva

21 km futás-férfi:
1. Takáts Gábor
2. Szentmiklósi Lajos
3. Nagy Imre

21 km futás-női:
1. Radics Anna
2. Kondorosi Cintia
3. Soós Andrea

42 km kerékpár-férfi:
1. Török István
2. Beniczki Dávid
3. Benyó Kocsi Tamás

42 km kerékpár-női:
1. Monostori Zsófi
2. Monostori Noómi
3. Korpás Rita

A helyezettek Kiskőrös város díjai mellett értékes ajándékcsomagokat vehettek át a János Vitéz Látogatóközpont jóvoltából. Libafutam lesz jövőre is és nem is akármilyen!

Még egy jó hír a futás és kerékpározás szerelmeseinek: december 10. vasárnap, Imperial Miki félmaraton. 

Fotó: K.J. 

MEGOSZTÁS