Izsák Város Önkormányzata a Településképi Arculati Kézikönyv és településképi rendelet tervezet tartalmának ismertetéséről tartott lakossági fórumot 2017. november 14-én.

-Hirdetés-

A Települési Arculati Kézikönyv (TAK) leírja a település természeti és épített környezete – például középületek, közterületek, lakóházak – által meghatározott arculatát, jellemzőit, védendő értékeit, és ezek alapján ajánlást tesz arra, hogyan lehet a településképet megőrizni, annak jó építészeti hagyományait a jövőben továbbvinni. Az önkormányzat a településkép védelmét Településképi rendeletben biztosíthatja. Ennek lényege ugyancsak a település jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének megőrzése és fejlesztése.
Izsák város Településképi Arculati Kézikönyvét a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. készítette el. A kezdő lépés a 2017. június 13-i lakossági fórum volt, ahol a Kft. munkatársai tájékoztatást adtak a munka elkezdéséről. A lakosság internetes kérdőívre adott válaszai és a közvetlen adatgyűjtés alapján állították össze és 2017. augusztus közepén tették közzé izsák településképi arculati kézikönyv-ét, várva a további lakossági véleményeket és javaslatokat.
A mostani lakossági fórum alkalmával, Mess Gabriella projektmenedzser mutatta be az elkészült arculati kézikönyvet, és az erre épülő településképi rendelet tervezetet. Kiegészítésként megjegyezte, hogy az elkészült arculati kézikönyvet is pontosítani kell, hiszen a napokban cserélték a katolikus templomtorony óráját, ami kézikönyv címlapfotóján szerepel.

Az önkormányzat településkép védelméről szóló rendelet tervezetéhez 2017. november 23-ig várják a lakosság javaslatait és véleményeit. A rendelet elfogadására Izsák Város Képviselő-testületének soron-következő ülésén kerül.

-fg-

MEGOSZTÁS