Alig egy hete, hogy a Kemencés Gasztronómiai Fesztiválra készülődve, Rózsa Tiborék rendbe tették a Város Kemencéjét és annak környékét, máris megjelentek a rongálók és szemetelők.

-Hirdetés-

Napokkal ezelőtt a kemence készítői kijavították az újrafestett kemence szigetelését, kihelyezték a kemence létrehozásának támogatóit tartalmazó kőtáblákat és szépen feltakarították a kemence környezetét, ahogyan egy elkötelezett lokálpatriótához illik.

Sajnos azonban néhányan igencsak elítélhetően fejezik ki a véleményüket, a városközpont egy újabb értékes létesítményével kapcsolatban. Nem tudni, hogy az esti-éjszakai italozgatás következménye ez a viselkedés, vagy az együttélés most már írott formáinak a nem ismerése az oka az ehhez hasonló tetteknek.

 A kemencéhez érve eldobált sörös dobozokat, és leköpdösött falakat láthatunk. Városunkban az új épületek elkészülése mellett, folyamatosan újulnak meg a régi, szép épületek is, amelyek korábban szintén hasonló atrocitásoknak voltak kitéve. Bizonyára emlékezünk még a mai János Vitéz Látogatóközpont megnyitása előtt, milyen állapotok uralkodtak az egykori Murányi ház környékén.

Egy jóérzésű lakos azt gondolná, hogy az egyre színvonalasabb lakókörnyezet kiszoríthatja teljesen, a rendet és a szép környezetet nem szerető személyeket, de úgy látszik ez a folyamat jóval hosszabb időt igényel, mint azt elsőre gondolnánk…

MEGOSZTÁS