A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézményben 2017/2018-as tanévben is megrendezésre került a német nyelvű játékos vetélkedő, Entdeckungsreise in den DACHLändern címmel. November 17-én péntek délután izgatottan várták a három fős csoportok, hogy kezdetét vegye az országismereti ismereteken alapuló megmérettetés. A remek hangulatot a változatos feladatok és prezentációk tették teljessé.

-Hirdetés-

Szoros küzdelemben az első helyet az FC Bayern München csapata szerezte meg, tagjai: Keresztúri Anett (10.B), Maár Gyöngyi (10.B), Vörösváczki Vivien (10.B). Második helyezett a Male csapat lett, csapattagok: Bránya Oktávián (10.A), Faragó Henriett (10.B)), Vámos Laura (10.A). A harmadik helyezett a Mädchen csoport lett,  Kalapos Csilla (12.A), Lengvári Melinda (12.A), Nagy Dóra (12.B) közreműködésével.

Az angol versenyen „Feltalálók, felfedezők” témában készülhettek fel a tanulók csoportokban. Változatos előadások születtek, a legtöbb diákot a modern technológia „ihlette” meg, leendő szakmájuk vagy érdeklődésük alapján. A verseny  fődíja egy hatalmas ajándékcsomag volt a Diákönkormányzat jóvoltából, az igényes okleveleket pedig Horváth István tanár úr készítette.

Eredmények:
1.helyezett: Kardos Mercédesz Klaudia és Jándék Károly
2.helyezett: Török Bálint, György Áron
3.helyezett: Pivarcsi Regina, Schwarcz Kitti, Debreczeni János

Köszönetet szeretnénk mondani a Kiskőrösi Német Kisebbségi Önkormányzat támogatásáért, Horváth István tanár úrnak a gyönyörű oklevelekért, Fagyal Zoltánnak és Szentgyörgyi Ábelnek a fotózásért, Fábián Anita-Dr. Hornyikné Sipiczki Ilona-Papp Laura tanárnőknek a felkészítésért és a verseny lebonyolításáért, valamint minden diáknak, akik örömmel vettek részt a német nyelvű játékos megrendezésen.– nyilatkozta Papp Laura. 

Fotók: Sz.Á. 

MEGOSZTÁS