A Táplálkozással az egészségért klub tegnapi vendége ismét Lénárt Gitta volt, a hazai nyersétel közösség elismert szakértője, számos nagy sikerű Bestseller könyv szerzője. Az előadás a kiskőrösi Hetednapi Adventista Egyház szervezésében, az Egészségfejlesztési Iroda társszervezésében és támogatásával valósult meg ezúttal a kiskőrösi Zsinagógában.
Lénárt Gitta, aki azt vallja, hogy a jó egészség a táplálkozással kezdődik, gyermekei születése után kezdte el kutatni, hogy hogyan is élhetnének egészségesebben, ezért hát feltette magának a kérdést, hogy mi volt az ősember fő tápláléka? Arra a döntésre jutott, hogy a zöldségek, a gyümölcsök, olajos magvak, amiket a természet ad -minden feldolgozás, és manipuláció nélküli fogyasztása- lehet a kulcs egy teljesebb, egészségesebb élethez.
A tegnapi előadás fő témája az ételtársítások voltak: mit, mikor, mivel és hogyan együnk? Ehhez adott útmutatást nekünk. Gitta ezúttal sem érkezett üres kézzel, datolyából, kakaóporból és kókuszreszelékből készíttet nyers vegán süteménnyel és diótejjel kedveskedett nekünk.Lénárt Gitta azt szeretné, ha minél több ember megismerkedne az élő ételek világával, hisz az ember számára csak az élő étel ad energiát, megfelelő rezgést. Gitta könyveiben, nyersétel blogján számos csodálatos, változatos és nagyon finom receptet találunk, melyek egytől egyig növényi alapanyagokból, hőkezelés nélkül készülnek. Mai napig küldetésének érzi megmutatni az embereknek: a természetes táplálkozás gyógyító hatását, szépségeit, konyhai fortélyait, saját tapasztalásai által. Könyveket ír, tanfolyamokat tart, életmód táborokat szervez mindazoknak, akiket érdekel ez az életforma.

-Hirdetés-

Legközelebb december 11-én, Tények és tévhitek a vegán étkezésről címmel tart újabb előadást Lénárt Gitta. Továbbra is minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Bővebb információkért érdemes figyelni a kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda facebook oldalát és a városban kihelyezett plakátokat is.

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS