November 11-e, Márton napja a régi népszokás szerint a gazdálkodási munkák végét, és a tél kezdetét jelenti. A karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, mikor minden finomság megengedett. Ezt a régi hagyományt ma is előszeretettel használjuk, igaz sokakban nem a gazdálkodás befejezése a fő mozgatórugó, hanem egy klasszikusan elkészített libasült és Márton napi lakoma legyűrése. 

-Hirdetés-

Kis csúszással ugyan, de a kiskőrösi Thermál Étterem is megrendezte immár hagyományossá vált Márton napi vigadalmát 2017. november 18-án, szombaton. Az étterem hagyományos Márton-napi libás fogásokkal készült. A libás fogások után „Márton poharába” a Vass Borászat finomabbnál finomabb nedűiből tölthettek és kóstolhattak a vendégek. A finom libalakoma mellé a kellemes zenét a GMK trió zenekara szolgáltatta.

A Márton napi vigadalom a Thermál Étteremben már hagyománnyá vált, sokadik éve került megrendezésre idén. Mint minden évben, most is nagyszerű hangulatban telt az este, sokan táncra is perdültek Kothencz Lali híres mulatósaira.

Fotók: Sz.Á. 

MEGOSZTÁS