Az idén rendezték meg 26. alkalommal az Eckerle Szaki Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát. A Wattay Középiskola és Szakiskola által november 17-én megrendezett eseménynek a kiskőrösi sportcsarnok átépítése miatt a soltvadkerti sportcsarnok adott otthont.

-Hirdetés-

A kupán négy középiskolai csapat mérte össze erejét körmérkőzéses formában, amelyeken a következő eredmények születtek: Petőfi Kiskőrös-Dékáni Kiskunhalas 5-3, Piarista Kecskemét-Wattay Kiskőrös 3-4, Dékáni Kiskunhalas-Wattay Kiskőrös 3-4, Piarista Kecskemét-Petőfi Kiskőrös 1-6, Wattay Kiskőrös-Petőfi Kiskőrös 2-3, Dékáni Kiskunhalas-Piarista Kecskemét 6-1.

A kupa végeredménye:

  1. Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola – Kiskőrös (Opauszki M., Supka A., Lasztovicza Á., Kutyifa Á., Geiger R., Horváth B., Tóth N., Varga M., Kecskeméti Z., Kovács B., Németh R., Szabó Zs.)
  2. Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – Kiskőrös (Márkó B., Molnár D., Lengvári Sz., Baranyai D., Hlavács I., Vincze V., Kovács D., Máté Cs., Dulai M., Turcsán Z., Deák D., Farkas B. Edző: Csatai Gáborné)
  3. Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája – Kiskunhalas
  4. Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda – Kecskemét


Különdíjasok:
Legjobb kapus – Petrányi József (Piarista Gimnázium Kecskemét)
Gólkirály – Supka Alexander (Petőfi Gimnázium Kiskőrös) 4 góllal
Legjobb játékos – Hajdú Hunor (Dékáni Kiskunhalas)
Legjobb hazai játékos – Molnár Dániel (4 góllal)

Csatai Gáborné a Wattay csapatának edzője:
-Az idei tornát a sportcsarnok felújítása miatt Soltvadkerten rendeztük meg. A jánoshalmi mezőgazdasági szakközépiskola visszalépése miatt csak 4 csapat küzdött meg egymással körmérkőzéses formában a serlegekért, érmekért. A játék futsal szabályok szerint 2×20 perces játékidővel zajlott. Színvonalas, izgalmas mérkőzéseket láthatott a kisszámú nézőközönség. A két „hazai” csapatnak sikerült minden mérkőzését megnyernie, így az aranyért küzdöttek egymással. Az összeszokott, és a futsal diákolimpián is jól szereplő Petőfi Gimnázium folyamatosan vezetve 3-2-re verte a lelkes, és a végén a mérkőzést szorossá tevő Wattay csapatát. A csapat góljait Molnár Dani lőtte. Dicséret illet minden focistát, a lelkes és küzdő játékért. Főleg a Dékáni elleni mérkőzésért, ahol 0-2-ről fordítottak 4-2-re. A Piarista Gimnáziummal vívott csata elég sokat kivett a játékosokból. Fáradtan, álmosan kezdtük a duplázást a kiskunhalasiak ellen, és 2 góllal elmentek. Molnár Dániel, Lengvári Szabolcs (2) és Hlavács István lövéseivel sikerült egyenlíteni, és 4:3-ra nyerni. A góllövők listájára feliratkozott még Turcsán Zalán is, a kecskemétiek nagy bánatára. A kiemelkedő védőmunkát végzett Molnár Dani mellett Máthé Csaba is. Nélkülözhetetlen volt Lengvári Szabolcs és Baranyai Dávid mezőnyjátéka. Támadásban és védekezésben is segítette a csapatot Vincze Viktor, Dulai Máté és Farkas Bence. Sok lövést védett Márkó Bence és Kovács Dávid. A továbbiakban a Wattay csapata decemberben a két VI. korcsoportos tornán vesz részt.: Szentkirályon december 9-én a X. Patrocínium Kupán és december 15-én Kiskunhalason a Krampusz Kupán.

A Wattay csapata:
Hátsó sor (balról): Kovács Dávid, Hlavács István, Turcsán Zalán, edző: Csatai Gáborné, Deák Dániel, Dulai Máté, Márkó Bence, Baranyai Dávid.
Első sor: Molnár Dániel, Lengvári Szabolcs, Farkas Bence, Máthé Csaba, Vincze Viktor

Filus Tibor

MEGOSZTÁS