A Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat sörestet tartott a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolában. A meghívott vendégeket és az érdeklődőket német hagyományápoló műsorral és egy vacsorával várták.

-Hirdetés-

A program az iskola tornatermében kezdődött, ahol a helyi gimnázium 10. C osztályosai adtak elő német táncokat (felkészítő pedagógus: Dulai Csilla). A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolába 5. C osztályosai Márton-napi műsort adtak elő (felkészítő: Trepákné Kriskó Eszter), mely során Szent Márton életének egy részletét dolgozták fel.

A színpadi elemeket, dekorációkat Benyikné Takács Edina rajz szakos tanár készítette. Ezt követően a résztvevők az iskola ebédlőjébe mentek, ahol a Disztl Pincészet bórkóstolóján vehettek részt. Néhány szóban bemutatta a pincészetet Disztl Gáborné, majd Grausza János ismertette a 2013 óta bio borászatnak számító vállalkozás Cserszegi Fűszeres, Kékfrankos rozé és Kékoportó borainak fajta jellegeit.

Az est során a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kincses Mihályné vázolta az elkövetkezendő esztendő terveit. Elmondta, hogy jövőre lesz 20 éves a Német Nemzetiségi Önkormányzat és ekkor ünnepelhetik 15. évfordulóját a németországi Stadtlengsfeld településével kialakított testvérvárosi kapcsolatnak is. Mindezek mellett Kiskőrös városának újratelepítése 300. évfordulója is jövőre lesz. Mindhárom évfordulóra szeretnének készülni különböző programokkal, így igen mozgalmas év vár majd a Német Nemzetiségi Önkormányzatra.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS