(Nem régről, mostanról!)

-Hirdetés-

A kiskőrösi járásban többen foglalkoznak mezőgazdasági gépek, illetve alkatrészek kereskedelmével. Ennek fő szezonja nyáridőben van: mindig elromlik valami, ami nem kapható sehol, de nélküle megáll az aratás, a permetezés és a szállítás. De ha sehol sem kapható, Kőrös környékén még van némi remény. Ezt az utolsó szalmaszálat ragadta meg a vidéki gazdaember, amikor este 10-kor végső elkeseredésében felhívta a biztos tippnek, mondhatni, utolsó mentsvárnak tartott kereskedőt.

A beszélgetés lényege az volt, hogy biza volna a boltban az az alkatrész, de mégiscsak úgy kellene, hogy szerelje le a kombájnról a kuncsaft azt a bizonyos darabot, és hozza el. Kecskemétről nincs messze Kiskőrös, meg hát: akármilyen házilagosan berhelt darab lehet az a meghibásodott kütyü, hát csak meg kellene néznie azt szakembernek.

Na, másnap reggel 8-kor ott is volt a kecskeméti illető, kezében a kormos, kopott alkatrésszel — már ami abból a nagy erejű behatás (ld: aratás) következtében maradt.

  • Hát ez volna az, e.

Nézi a boltos, nézi, hümmög, összedugja a fejét a segéddel, a fény felé tartják, forgatják, aztán kimondja: „Hát, nekünk ilyen nincs!”

  • Na de hát a telefonban azt mondta, hogy van, meg nem is olyan nagy ügy lenne ez, hát le is szereltem, most akkor mit tegyek, áll a gép, ezer helyen várnak rám, merre menjek evvel most?
  • Márpedig nincs, megmondom ezt leltárkönyv nélkül is.

Na, a kuncsaft nagy durrogva megindul a kijárat felé, alig köszön, amikor utána szólnak:

  • Ilyen kopott, agyonhegesztett alkatrészünk nincs, de újat persze tudunk adni…

K.L.

MEGOSZTÁS