December 2-án, szombaton délelőtt a kiskőrösi Szabadidő Presszóban nagy érdeklődéssel vártuk Sri Chinmoy tanítványát, Gunagrihát, aki a spirituális élet megéléséről mesélt nekünk személyes tapasztalatai alapján.

-Hirdetés-

Gunagriha 1987. óta foglalkozik a spiritualitással, és azóta is azt vallja, hogy többet számít a mi belső létünk, a szellemi lényünk, mint a testünk vagy a külső világ.

Tapasztalatairól előadásai alkalmával, heti rendszerességgel mesél országszerte díjmentesen. Előadásainak témája, hogyan éljünk a mindennapi életünkben úgy, hogy ne legyünk kitéve a félelmeknek, aggodalmaknak, kétségeknek, s hogyan tanuljunk meg boldognak lenni.

Teljes meggyőződéssel vallja azt, hogy bennünk belülről olyan energia lakozik, mely megoldja problémáinkat. Tanácsa: figyeljünk többet befelé.

„Minden csak Te vagy!”ezért „Csak az Én az, aki számít, akiben hinni kell és bízni kell.”
Ha Istenben nem hiszünk, az nem gond, ő megbocsát, hiszen mind a gyermekei vagyunk. Ha magunkban nem bízunk, akkor van baj. Bennünk sokkal több van, mint amit eddig hittünk. Szerinte Isten bennünk van és csak az egocentrikus gondolkodásunk az, ami elválaszt minket tőle, vagyis a saját magasabb Énünktől.

Az előadás vége felé könyvbemutatója kapcsán mesélt első találkozásáról mesterével, az első meditációs élményéről és arról, hogy amióta megismerte mestere munkásságát, hogyan változott meg az élete.

Gunagriha előadásai online, ingyenesen megtekinthetőek az alábbi Youtube linken: https://www.youtube.com/channel/UCoBUWh_Bl95ftwbqe_1h0XQ

Kutyifa Ilona
Fotók:Sz.Á.

MEGOSZTÁS