Több, mint száz gyerek rúgta a labdát Izsákon az OTP Bank Bozsik Program – lajosmizsei csoportjában, 2017. december 3-án az Izsáki Városi Sportcsarnokban megrendezett U11 és U13 tornán, melyen hét egyesület, 12 csapata vett részt.
A
lajosmizsei csoport őszi és tavaszi tornáit Lajosmizsén és Kecskeméten játsszák, míg a három téli tormát Izsákon, Jakabszálláson és Lajosmizsén.
Az első téli tornán délelőtt az U13 csoportban Izsák, Kecskeméti UFC és Lajosmizse két csapata játszott körmérkőzéseket. Délután az U11, Izsák, Lajosmizse, Jakabszállás, Helvécia, Városföld, Ágasegyháza és Kecskeméti UFC két csapattal mérkőzött egymással, két négyes csoportban.
Faragó Gyula, a csoport vezetője, ismertette: a Bozsik tornák legfőbb célja, játéklehetőség biztosítása a gyerekeknek, ahol az edzéseken begyakorolt technikai elemeket, egymás elleni játékban tudják alkalmazni, és a csapatjáték taktikai elemeit tudják fejleszteni. A torna során nem az eredmény számít, a gólokat nem tartják nyílván, bár a gyerekek természetesen számon tartják, hiszen fontos számukra a gólöröm megélése is. A torna során minden gyerek lehetőleg azonos időt tölt a pályán, és kiemelt szempont hogy élvezzék a játékot.
A mérkőzéseket követően az edzők értékelték a gyermekeket, kiemelve a legszebb megmozdulásaikat, biztatva őket a további fejlődésre. A torna végén minden csapatból Bozsik-oklevéllel jutalmazták a kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtókat és minden résztvevőnek járt a jutalom csoki.

-Hirdetés-

Az is örvendetes, hogy a tornára nagyon sok szülő elkísérte a gyerekeket!

-fg-

MEGOSZTÁS