Egy új Dacia Duster gépkocsit kaptak a kiskőrösi polgárőrök. Az új autót, Mészáros György, az Auto-Motor Trade Kft. ügyvezetője adta át tegnap.

-Hirdetés-

„Kiskőrös város – lakosainak, vállalkozóinak, gazdálkodóinak- társadalmi összefogásának az eredménye ez az autó, amely hatalmas megtiszteltetés az irányunkba. Egy 14 000 fős kis városban élünk, ennek a járműnek a szellemi értékét mégis 140 támogató adta össze.
Az autó teljes összegének 1/3-át négy helyről tudtuk abszolválni: három vállalkozótól, illetve az önkormányzattól. A maradék 2/3-a a város lakosainak összefogásából jött össze.”-
jelentette ki az új szolgálati jármű ünnepélyes átadóján Balogh István, a Kiskőrös Városi Polgárőr Egyesület elnöke.

Dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke beszédében elmondta, hogy épp a mai napon egyeztek meg nagy vonalakban a jövő évi költségvetés számairól. Elmondta, hogy csupán abból az összegből, melyből a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Egyesületek gazdálkodnak nem lehetne egy ilyen autót megvásárolni. Beszédében hangsúlyozta, hogy mindehhez a polgárőrség vezetőinek nagyon szorgalmas munkája, elhatározása kellett: „Ilyen fejlődést kívánok én hosszú távra. Jelképezze ez az autó Kiskőrös város lakosságának, vállalkozói körének azt az összefogását, mely kifejezésre juttatta, hogy mennyire fontos a közbiztonság és a polgárőrök munkája. Büszkék lehetünk arra, ilyen társadalmi háttérrel, ilyen támogatással rendelkezik ez az egyesület.”Pohankovics András alpolgármester felhívta a figyelmet a rendőrség, a polgárőrség, és az önkormányzat harmonikus, hatékony együttműködésének fontosságára. Megköszönte a rendőrök és a polgárőrök eddigi munkáját, melyet a város közbiztonsága, a lakosság biztonságérzetének növelése, és a bűnmegelőzés területén végeznek. Abban bízik, hogy ez az autó, egy újabb eszköz lesz arra, hogy az emberek még nagyobb biztonságban érezzék magukat Kiskőrösön.

Még az ünnepélyes gépkocsi átadás előtt Csizovszki László rendőr alezredes is köszönetet mondott az új gépjárműért, hisz a rendőrség stratégiai partnerei a polgárőrök. Elmondta, hogy sokszor együtt járőröznek kül- és belterületen egyaránt, melyek során nagy hasznát fogják venni az új gépjárműnek.Mészáros György a polgárőrség további munkájához sok sikert, erőt, egészséget kívánt, majd átadta az új gépjármű forgalmi okmányait és kulcsát Balogh Istvánnak, a Kiskőrös Városi Polgárőr Egyesület elnökének.A köszönet szavai után Balogh István büszkén jelentette ki, hogy egy jól felszerelt gépjárművel gazdagodott egyesületük. Az ünnepélyes gépkocsi átadása után azt is elmondta, hogy van még mit megvalósítani, melyhez újabb összefogásra lesz szükség. 

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS