2017. december 13-án tartotta 2017. évi utolsó rendes ülését Kiskőrös Város képviselő-testülete, melyen 16 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők. Döntöttek: költségvetésről, ingatlan bérbeadásokról és különböző kulturális pályázatok benyújtásáról.

-Hirdetés-

Az ülés kezdetén, Domonyi László polgármester úr köszöntötte a képviselőket, a tévénézőket és a sajtó munkatársait. Ezt követően a képviselők első napirendi pontként, határoztak a 2017. évi költségvetés módosításáról, majd szavaztak  több önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről is, hisz bizonyos időszakonként szükségessé válik a hatályos önkormányzati rendeletek felülvizsgálata és annak megállapítása, hogy az adott rendelet hatályon kívül helyezése indokolt-e a magasabb szintű jogszabályi környezet változása és a jogbiztonság követelményének való megfelelés biztosítása céljából.

Jóváhagyták az előterjesztésben szereplő 2018. évi belső ellenőrzési tervet is, mely tartalmazza az ellenőrzési tervet megalapozó elemzések és a kockázatelemzés eredményének összefoglaló bemutatását, a tervezett ellenőrzések tárgyát, az ellenőrzések célját; az ellenőrizendő időszakot, a rendelkezésre álló és a szükséges ellenőrzési kapacitás meghatározását, az ellenőrzések típusát, az ellenőrzések tervezett ütemezését, az ellenőrzött szerv, illetve szervezeti egységek megnevezését, a soron kívüli ellenőrzésekre tervezett kapacitást.

Elfogadták a képviselőtestület 2018. évi munkatervét is. A munkaterv biztosítja a polgármesteri hivatal és az önkormányzat intézményei folyamatos munkavégzését, a beszámolási és tájékoztatási tevékenységet, valamint a választópolgárok tájékoztatását az önkormányzat által fontosnak ítélt kérdésekről és döntésekről, melyet Kiskőrös városa fejlődése, feladatainak megoldása és a jogszabályok által kötelezően előírt döntések érdekében tesznek.

Ezután egy beszámoló következett: A város 2017. évi közművelődési és kulturális életében végzett tevékenységéről. Kiskőrös Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet helyi kulturális életre, támogat minden olyan kezdeményezést, amely az itt élők hangulatához, életérzéséhez pozitív módon hozzájárulhat. Munkájukat a képviselő testület által elfogadott munkaterv alapján végzik és igyekeznek programkínálatukat úgy összeállítani, hogy valamennyi korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot, szórakozást. A Művelődési Központnak 2017-ben 52 342 látogatója volt, amelyet egy látogatási nyilvántartásba folyamatosan rögzítenek. Rendkívüli népszerűségnek örvendenek felnőttek és gyerekek körében egyaránt a különböző testmozgással kapcsolatos foglalkozások és a Csiribiri babatornák. Az előző évhez képest idén a tanfolyamszervezés, családi bábszínházak, az ünnepekhez kötődő játszóházak és az egyéb alkalmi programok látogatottsága jelentősen nőtt. Az intézmény feladatainak ellátása során együttműködnek Kiskőrös Város Önkormányzatával, a Polgármesteri Hivatallal, az egyház helyi szervezeteivel, civil szervezetekkel, az önkormányzat egészségügyi, szociális és oktatási intézményeivel továbbá a települési, megyei, regionális, országos művelődési szervezetekkel és a médiával is.A Kiskőrösi Kézilabda Sportszervezet Kft.-vel kötött támogatási szerződés is módosításra került, tekintettel arra, hogy a tervek módosítása további jelentős időt vesz igénybe, így a munkálatokkal az elszámolási időszakban nem fognak végezni. Megszavazták a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt: „A magyar kultúráért és oktatásért”, valamint a „Testvér-települési együttműködés” című pályázati felhívásokat.

Ezt követően lakás és ingatlan bérbeadásokról, vásárlásokról döntött a képviselő testület, majd az „egyebek” következtek, ahol szerveződő események, rendezvények kerültek felsorolásra és bemutatásra, a polgármester és a képviselők által.

Az idei év utolsó képviselő-testületi ülésének alkalmával Domonyi László polgármester úr képviselőtársai egész éves munkáját ajándékcsomagokkal köszönte meg. 
A jövő évben számtalan programmal, rendezvénnyel készül az önkormányzat a helyi szervezetek és civilek összefogásával, ugyanis 2018-ban ünnepli 300. születésnapját Kiskőrös városa. A jeles évforduló alkalmából színvonalas programokkal várják majd a helybélieket.

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS