Kiskőrös főterén már hagyománnyá vált, hogy minden évben az utolsó adventi gyertyát megelőző héten a helyi egyesületek, intézmények egy-egy faházban „kiköltöznek” a főtérre. Idén sajnos kevesebb faházzal tudott elkezdődni a hét, de akik ott vannak mindenkit szeretettel várnak házi készítésű süteményekkel, forralt borral, teával.

-Hirdetés-

A rossz idő ellenére is szép számmal népesítették be a főteret az érdeklődők. A Karácsonyi tér megnyitására pénteken 16 órakor került sor. Ezen alkalomból Domonyi László polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd minden faházhoz személyesen is beköszönt.

A hét minden estéjén lesz műsor, az első nap a KEVI általános iskola cserkészei adták elő műsorukat. Az este további részében leginkább a faházas forraltborozás, beszélgetés volt a program, melyhez 18 órától Godza Béla énekes produkciója adta meg a hangulatot.

Ezen a héten szombaton 17 órától adventi kórustalálkozóra várják az érdeklődőket a Baptista Imaházban. A Művelődési Központban angyalváró játszóház működik esténként 18:00-20:00 óra között. A téren Lővétei Györgypál Imre fafaragó készíti el Luca székét és mesél ehhez kapcsolódó történeteket.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS