Rendhagyó könyvbemutatóra hívta az Orgoványi Kulturális Egyesület az érdeklődőket 2017. december 15-én az Orgoványi Művelődési Házba,
Lezsák Sándor új könyvének, az Atilla fia, Csaba királyfi című színpadi művének ősbemutatójára. (Igen, nem Attila, hanem régiesen Atilla!)

-Hirdetés-

A rendezvény első részében az Orgoványi Drámacsoport, a helyi általános iskola tanulói és tanárai, az orgoványi íjászok közreműködésével elsőként vitték színre, a dráma ihlette, a mitikus őstörténetünk egy darabját elénk táró jeleneteket, ősi szertartás táncokat és dallamokat Gellért Imréné rendezésében. A művelődési ház nagytermében valós díszletként felállított jurta, az ősi szertartásokhoz kötődő rituális énekek és mozdulatok, hangulatában is visszaröpítették a nézőt Atilla korába.

A színpadi bemutatót követően, Lezsák Sándor, ezúttal drámaíróként beszélgetett, Virágh József, helybéli tanár és költő barátjával a műről és keletkezésének körülményeiről. A mintegy harminc évig formálódó alkotás arra próbálja ráirányítani figyelmünket, hogy a magyar őstörténetünk valódi megismeréséhez még sok kutatómunkára van szükség, amelyhez az ősi mítosz és mondavilág sugallhatja a helyes irányt.A pódiumbeszélgetés végén Gál Szilvia polgármester mondott köszönetet a drámaírónak színműve bemutatásáért és minden színre lépőnek a feledhetetlen előadásért. Végezetül néhány kisorsolt nézőnek, az Atilla fia, Csaba királyfi című könyvet adott ajándékba, melyet a drámaíró, névre szólóan dedikált.

-fg-

MEGOSZTÁS