A soltvadkerti Terepjárós Szakosztály – Soltvadkert Motorsport Racing Club – és a Vadkerti Hunok Hagyományőrző Egyesülete karöltve szervezték meg december
16-án, szombaton, Soltvadkerten az I. Forralt bor főző verseny és Mézeskalács mustrát.

-Hirdetés-

Sárköziné Vida Renáta és Lipkáné Nyúl Szilvia gondoltak egyet, hogy szerveznek egy olyan eseményt, mely évről-évre az adventi időszakban a nagy sürgés-forgás közepette egy szusszanásra megállítja, közös összefogásra, kikapcsolódásra, beszélgetésre ösztönözze városuk rohanó polgárait. Céljuk a hagyomány megteremtése, a város programjainak színesítése, az emberek összefogása és nem utolsó sorban a jótékonykodás.

Az elbírálás nem másra, mint a megjelent vendégekre volt bízva, kóstolás után ki-ki maga ízlése szerint szavazhatott a finomságokra. Addig, amíg a felnőttek a forralt bort kóstolták a gyerekeket a Vadkerti Hunok által felállított jurtába várták egy kis kézműveskedésre.

A szervezésre nagyon rövid idő állt rendelkezésre, ám így is szép számú nevezővel büszkélkedhetett a rendezvény. Összesen 16 nevező mérette meg magát és „művét”.

A forralt bor főző verseny dobogósai:
1. Soltvadkerti Birkózó Szakosztály
2. Ízvadászok
3. Vadkerti Hunok Hagyományőrző Egyesülete

A mézeskalács mustrán a legomlósabb mézeskalácsért járó díjat Dági Patrik, a legízletesebb és legmutatósabb kategória díját Sárköziné Kalmár Brigitta remekműve érdemelte ki.

Külön örültek a szervezők a gyermekek Császár Noel, Dági Patrik és Sárközi Márkó valamint a soltvadkerti Bocskai úti Óvoda Kiscsoportja nevezésének.

A szervezők szeretnék megköszönni a nevezők részvételét, a támogatók – Font Pincészet Kft., Gangl Zoltán, Mezei Tímea, Komszolg Kft. – segítségét, saját szakosztályuk, egyesületük odaadó munkáját valamint Soltvadkert lakosságának, hogy jelenlétükkel színesebbé tették a programot.

Folytatás jövőre!

 
-K.Gy.-

 

MEGOSZTÁS