December 17-én, vasárnap este 6 órától a Ghymes együttes adott koncertet a kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola gyermekkórusa közreműködésével. A kiskőrösi Evangélikus Templomban teltházas koncerten vehetett részt mindenki, aki egy nagyszerű adventi koncerttel akart hangolódni a szeretet ünnepére. Az iskola kórusát Fodorné Faragó Krisztina vezette.

-Hirdetés-

Az estet Lupták György, evangélikus esperes, püspökhelyettes nyitotta meg igei gondolatokkal. A mai felgyorsult világunkban, amikor mindenki kapkod, nincs időnk semmire, fontos időt szakítanunk egymásra és Istenre, hogy Ő gondot viselhessen rólunk. „Krisztus nélkül nincs igazi karácsony.”

A Ghymes együttes 1983-ban Szarka Gyula vezetésével alakult Nyitrán olyan zenészekből, akik előtte rockot, komolyzenét, régizenét játszottak. A Ghymes név a Nyitra melletti Gímes község nevéből ered (régi írással Ghymes), ahol első koncertjeiket az ott megrendezett ifjúsági táborban tartották. Mára mondhatjuk, saját műfajban zenélik „ghymes-zenéjüket”.

„A Ghymes pontosan tudja honnan jöttünk és hová tartunk. Velük múltunk üzen jövőnknek.
A Ghymes úgy autentikus, hogy közben modern. Dalaikban egyszerre old és köt a szabad improvizáció és a szigorú szabályú pentaton. Tisztaság és őserő. A Ghymes minden irányból érkezik, de pontosan közép-kelet európai szívünk közepébe tart.“(Radics Gábor – est.hu)

A zenekar tagjai: Szarka Gyula, fia-Szarka Tamás, Kún Csaba, Jelasity Péter, Jász András, Lau János, Horváth János, Varjú Attila.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS