A december az már csak ilyen: jön a hideg, mennek a fiúk. Kanadába, Poprádba és tüskecsarnoki edzőtáborba a magyar válogatott kerettagjaként. A kiskőrösi jégkorong klub életre valóvá és küzdeni tudóvá nevel! Remekelnek az innen indult srácok: Szekeres Tamás, László Márk és Kudron Kristóf is.

-Hirdetés-

A napokban adta hírül a jégkorongszövetség, hogy megvan az U16-os korosztály Kanadába utazó végső kerete, illetve, kihirdették a Poprádba utazó U15-ösök nevét is. Hab a tortán a Magyar Válogatott U18-as keretében lenni és edzőtáborozni is 15 évesen, pláne a kanadai jégkorong akadémia az IHA tagjaként.

U16: megvan a Kanadába utazó keret, derült ki december első napjaiban. Mindez számunkra azért izgalmas, mert a kanadai Richmond International Bantam Midget Hockey Tournamentre utazó 22 fős keret tagja lett a kiskőrösi származású és a kiskőrösi HC Kiskőrös szárnyai alól kirepülő László Márk is, akivel korábban interjúztunk is.

A végső keretet Észak-Amerikában három kapus, hét hátvéd és tizenkét csatár alkotja.
Hat magyar klub képviselteti magát a keretben, továbbá egy-egy játékos csatlakozik a válogatotthoz Svédországból, illetve Svájcból – derült ki a hírekből.
Svasznek Bence, vezetőedző elmondása szerint: ahogy az általában lenni szokott, a keret első felét könnyű volt kiválasztani, viszont a csoport második fele komoly fejtörést okozott. Sok jó teljesítményt láthattunk, sok olyan srác megérdemelte volna, aki végül nem tudott bekerülni a keretbe. Úgyhogy nagyon nehéz döntés előtt álltunk, de ezek meghozatala is a munkánk része. A

Jó hír az U15-ösök háza tájáról is érkezett Luca napján. A magyar U15-ös válogatott december 27-től 29-ig Poprádra utazik, ahol egy hatcsapatos tornán vesz majd részt.
Az utazókeretbe került srác Kudron Kristóf pályafutása szintén Kiskőrösről indult.
A HC Kiskőrös vezetése pedig méltán büszke arra, hogy mára szinte minden korosztályból adott már egy-egy fejlődőképes kiválóságot a Magyar Válogatottnak.

A vezetőedző Horváth András és az utánpótlásprogram igazgatója, Glen Williamson a végső keretbe három kapust, nyolc hátvédet és tizenkét hátvédet hívott meg, így jön ki 23 fős utazókeret. Egyébként a keretben nyolc magyar csapat képviselteti magát.

A poprádi torna első napján Ausztriával csap össze a magyar válogatott december 27-én. Másnap két mérkőzés vár a csapatra, előbb a cseh Vitkovice csapatával, majd a két szlovák válogatott közül az egyikkel csap össze. 29-én, a torna zárónapján szintén két meccset játszik válogatottunk, előbb a szlovák válogatott másik csapatával, végül pedig a házigazda Popraddal.

Ám ez még nem minden!

A 15 éves Szekeres Tamás, aki jelenleg a kanadai IHA tagja, a napokban a Magyar Válogatott U18-as korosztályával edzőtáborozhatott volna a Tüskecsarnokban, de klubelfoglaltsága miatt végül nem tud itthon edzeni. Jelenlegi edzője Darcy Hodge egyébként is kifejezetten arra kérte, hogy az ünnepek alatt pihenjen, töltődjön, kapcsolódjon ki, mert nagyon kemény és szép négy hónap van mögötte és csapattársai mögött. Szeptembertől a mai napig ugyanis 34 mérkőzésük volt a srácoknak.
Tamás fejlődése a bevállalt távoli, kanadai akadémiai jelenlétnek és a kemény munkának köszönhetően, egyértelműen ível felfelé, ami a még itthon edző kiskőrösi srácoknak is nagyszerű jövőképet és motivációt ad.

Forrás: kiskoroskori.hu

MEGOSZTÁS