Az adventnek, a karácsonynak több üzenete is van. Az egyik az, hogy az advent, a várakozás, a felkészülés nem csupán karácsonyig tart. – Mondta köszöntőjében Lehoczki Ferenc Soltvadkert polgármestere. Kétezer évvel ezelőtt és most is várjuk Jézus Krisztus visszajövetelét. Jézus megígérte, hogy visszajön a Földre, tehát a Rá való várakozás folyamatos. Jézus eljön és kívánom, hogy a találkozás mindannyiunk számára legyen örömteli találkozás – tolmácsolta Lehoczki Ferenc polgármester úr a könyvek könyve alapján a karácsony egyik legfontosabb üzenetét.

-Hirdetés-

Soltvadkert város polgármestere az Önkormányzat képviselőivel, a Polgármesteri Hivatal vezetőivel körülvéve ünnepélyes keretek között kívánt a meghívást elfogadóknak és Soltvadkert város lakóinak szeretetben, megbecsülésben, békességben, áldásokban gazdag ünnepeket és újévet, majd a 2017. évi karácsonyi adventi koszorún meggyújtotta a negyedik gyertyát.A polgármester úr különleges hírrel is szolgált. Soltvadkert Városi Értéktár ezen a napon helyi értékké nyilvánította és értéktárába felvette a sváb káposztás kolbászt. E különleges kolbász receptjét Farkas Miklós kutatatta fel. A recept alapján készült sváb káposztáskolbászt Farkas Miklós és Soltvadkert Város Önkormányzata – a negyedik adventi alkalom házigazdája – jóvoltából az ünneplők – köztük az önkormányzat intézményeinek, gazdasági társaságainak munkatársai – is megkóstolhatták.A város első embere megköszönte az adventi koncert szervezőinek, valamint az adventi alkalmak szervezőinek és közreműködőinek a városi óvodáknak, ovisoknak, óvónőknek, az iskola nevelőinek és gyermekeinek színvonalas ünnepi műsorát, minden együttműködő – köztük a civil szervezetek és a művelődési ház – szeretetteljes, áldozatos munkáját.

Helyet készítve a további üzeneteknek, Szarvas Panni énekével, Északi Szabolcs gitárzenéjével, kedves karácsonyi dallamokkal segítette tovább formálni bennünk az ünnepi, lelki ráhangolódást.A szíves vendéglátásról a Polgármesteri Hivatal munkatársai igazi vendégszeretettel gondoskodtak. Finomabbnál, finomabb süteményekkel, szendvicsekkel, és persze a kiváló sváb káposztás kolbásszal kínálgatták a vendégeket. Természetesen nem maradt el a soltvadkerti bor sem, amit ezúttal többféle vadkerti borból, forraltborként ízlelgethettek a nagy hideg ellenére egybegyűltek. A kedveltté vált Szamosiféle „művház” tea is hozzájárult a beszélgetések öröméhez. Ebből az alkalomból is sokan megtekintették Szabadi Mónika és tanítványai különlegesen szép karácsonyi kerámia kiállítását, a Városi Művelődési Ház dísztermében. Sokan mondták; jó volt az adventi időszakban együtt készülődni, várakozni, összefogni, találkozni, beszélgetni. – Nahama –

 -K.Gy.-

MEGOSZTÁS