A kiskőrösi adventi tér utolsó napján is sokan összegyűltek

Az idei adventi tér a tegnap esti programokkal zárult. Az utolsó két napban így is igen sok ember látogatott ki a térre. Ebben az évben is az egyesületi faházak a Művelődési Központ előtti téren kerültek felállításra, amelyekben az egyesületek, alapítványok mellett a város, elsősorban nevelési intézményei képviseltették magukat, a katolikus templom melletti téren került berendezésre a Betlehem és néhány árusító faház. Az idei évben már 13 faházban több mint 20 szervezet és intézmény kapott helyet, a faházakat sorsolással osztották el az idejében jelentkezők között.

-Hirdetés-

Az Adventi tér, mint a már szokásos karácsonyt megelőző programsorozat idén december 15-én, pénteken kezdődött Kiskőrösön, majd minden nap 17 órától a Művelődési Központ előtti téren egy kis színpadon léptek fel az intézmények gyermekei :a Mohácsi Úti Óvoda, KT Bem József Általános Iskola kiskőrösi illetve kaskantyúi intézményének diákjai, KEVI Gimnázium és Általános Iskola német nyelven tanuló diákjai és az utolsó nap, pénteken a nyugdíjas klubok. A faházakban mindenki megkóstolhatta a szervezetek által kínált forralt bort, teát és a lelkes aktivisták által készített  finomságokat is elfogyaszthatták.

A nyugdíjas klubok énekléssel és egy mesével szórakoztatták az érdeklődőket. Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című meséjével mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek egy fontos üzenetet közöltek: fontos az összetartozás, a család, és közösség.

Az előző kettő évben ugyanebben az időszakban a faházak fölé felállították a város nagy sátrát is, de ezt elsősorban a szilveszteri bulira készítették elő. Az idei évben nem lesz meghirdetett szilveszteri buli a főtéren, emiatt nem került felállításra a sátor. Ezt többen kifogásolták is, azonban véleményünk szerint jóval hangulatosabb lett így az adventi tér.

A szombati negyedik gyertya meggyújtása után véget ért az adventi időszak és kezdődik a karácsony. Mindenkinek köszönjük, aki az idei évben is ellátogatott a kiskőrösi Adventi térre és ezúton is boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Sz.Á.

MEGOSZTÁS