A Soltvadkerti Önkormányzat képviselő-testülete idei utolsó ülését december
20-án tartotta. A város vezetői ezen a napon 10 napirendi pontot tárgyaltak.

-Hirdetés-

A napirend előtti hozzászólások alkalmával Lehoczki Ferenc polgármester elmondta, hogy decemberben befejeződött a műszaki átadása az Arany János utcai óvodánál épített két új csoportszobának. Az épület hivatalos használatbavételi eljárása most van folyamatban és készülnek a jelentős beruházás ünnepélyes átadására. Elhangzott, hogy lezajlott a Vadkerti-tónál tervezett közvilágítás bővítésének közbeszerzési eljárása. A nyertes cég időközben elvégezte a beruházást, amelyet az önkormányzat 5 millió forintból valósított meg. A napelemes rendszer LED fényforrásokkal világít.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az idei év elején tárgyalta a képviselő-testület terület bérbeadását naperőmű park létesítésére. Az MVM képviselője tájékoztatta az önkormányzatot arról, hogy a tervekkel kapcsolatos pályázatuk nyertes lett.
Az elképzelések szerint a szennyvíztisztító-telep mellett mintegy 1,5 ha területet ad bérbe az önkormányzat az MVM-nek, ahova egy 0,5 MGW-os napelemparkot fognak majd létesíteni. A városnak ez több szempontból is jó, mivel a megújuló energia a környezetvédelmet szolgálja, de ezek mellett a bérleti díjból bevételhez jut az önkormányzat és a szolgáltatót helyi iparűzési adó is terheli.

A testületi ülés alkalmával beszámoló hangzott el a Soltvadkerti Települési Értéktár Bizottság 2017. évben végzett tevékenységéről, az egyesített Szociális Intézmény Házi segítségnyújtás Szakmai programjáról és az intézmény idősek nappali ellátása integrált demens ellátással szakmai programjáról.

A város vezetői elfogadták az Egyesített Szociális Intézmény Tanyagondnoki szolgálat Szakmai programját is. Döntöttek a városatyák a Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központ elnevezésének megváltoztatásáról, melyet a továbbiakban Gyöngyház Kulturális Központnak fognak nevezni.

Határoztak a Soltvadkert Város Önkormányzata Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központjának terembérleti és szolgáltatási díjairól is, mely mindenre kiterjedően tartalmazza, hogy mely szolgáltatások igénybevételéért milyen összegeket kell majd fizetni 2018. január 1-jétől.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS