Az adventi időszak utolsó vasárnapján is összegyűlt a város a Megváltó eljövetelére várva. Az adventi időszak a karácsony első napját megelőző negyedik vasárnap kezdődik, mely idén december 3-ára esett. Ahogy azt minden évben, idén is közös adventi gyertyagyújtásokra gyűlt össze a város vasárnaponként fél 5-től. A gyertyagyújtók rendszerint városunk elöljárói, vezetői és egy felekezet képviselői voltak. A gyertyagyújtásokon szolgáltak énekkarok, fúvósok.

-Hirdetés-

A negyedik gyertyát 23-án, szombaton Seffer Attila atya és Domonyi László- Kiskőrös város polgármestere gyújtották meg.

A katolikus kórus szolgálata és egy Ady Endre vers elszavalása után Supka Éva köszöntötte a jelenlévőket.

Utána Domonyi László polgármester mondta el ünnepi gondolatait. „A negyedik gyertya a szeretet lángja. Ez a szeret járja át mindennapjainkat, küldjük szeretteinknek. Bízom benne, hogy az a béke, szeretet, együttműködés, együtt gondolkodás nagyon sokáig megmarad városunkban. Amikor jövőre, a város 300. születésnapját ünnepeljük, akkor mutatjuk meg azt is, hogy úgy tudunk csak jövőt építeni, hogy a múltra emlékezünk és a múltunkból táplálkozva tudunk szeretetben együtt élni és ebből a szeretőből tudunk együtt jövőt építeni. Ebben a rohamos világunkban karácsonykor álljunk meg, lassuljunk be és adjuk át magunkat a hitnek, szeretetnek és csak arra gondoljunk milyen jó együtt lenni azokkal, akikkel együtt élünk, együtt lehetünk békében, Isten szeretetében.”

A katolikus egyház nevében Seffer Attila mondott igei üzenetet. Két pontban, gondolatban fogalmazta, hogy számára mit is jelent a karácsony. „Először is, számomra a karácsony a találkozások ünnepe. A mai világunkban mindenkinek minden fontos, alig van időnk egymásra. Sokszor az utcán menve is csak intünk és rohanunk tovább. Azért jön az Isten Fia, mert szeretne velünk találkozni, így fontos, hogy mi is foglalkozzunk embertársainkkal. A második karácsonyi gondolat az együtt töltött idő csodája. Egy-egy családi ebédkor akár órákig minőségi időt töltünk együtt. Ez sajnos manapság a csodákhoz sorolható. Azt kívánom, hogy az idei karácsony ünnepe az együtt töltött idő, a találkozás ünnepe legyen. Ahogy Isten fia is szeretne velünk időt tölteni, mi is csendesedjünk le, töltsünk egymással időt. Tapasztaljuk meg, milyen jó együtt lenni, egymással törődni.”

Az igei üzenet után a katolikus kórus szolgálata közben a jelenlevő gyermekek segítségével meggyújtották a negyedik gyertyát.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS