Az óév utolsó napján, december 31-én ismét megrendezték a Vadkerti-tó körüli futást. Mintegy 100-an vágtak neki a 4,5 km-es távnak, amelyből az edzettebbek több kört is futottak. A Jó Itthon Egyesület szervezésében megrendezett eseményen díjazták a 2017-es esztendő futóit és triatlonosait is.

-Hirdetés-

A strand bejáratánál kialakított rajt-cél helyszínen Weppert Sándor köszöntötte a jelenlévőket és beszámolt a soltvadkerti futók 2017-es eredményeiről. Elmondta, hogy mostanra a soltvadkerti futók közül a maratont teljesítők száma már 20 fölött van és 7-en már az Ironman-t is maguk mögött tudhatják. Az eseményen egy érem átadásával köszöntötték azokat, akik elértek egy mérföldkőhöz és teljesítették életük első félmaratonját vagy ettől hosszabb távokat.

Az első félmaratont (21,5 km) teljesítők: Ba Virág, Udvarhelyiné Jakó Krisztina, Szűcsné Kaposvári Gabriella, Melkvi Viktor, Gáspár Pál.

Az első 30 km-t teljesítők: Frank Csilla, Lajos Tímea, Kissné Országh Dóra. Az első maratont (42,5 km) teljesítők: Kuncz Izabella, Lukácsné Völgyesvári Réka, Bán László, Bakai Imre.

Az első Ironman-t teljesítők: Kiss Gábor, Kovács Péter, Lukács Sándor.

Az eseményen „az év futójának” járó serleget Darányi János vehette át, aki már 11 maratonfutáson van túl.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS