Aránylag ritka, hogy egy nő fotósként lépjen a nagyközönség elé. Most örömmel mutatunk be egy a vidékünkön élő fotóművész-nőt. A bócsai származású, jelenleg Soltvadkerten élő Sasvári Ágota így vall a fényképezésről, ami nála már több mint hobby:

-Hirdetés-

Sokáig csak lefotóztam a dolgokat. Aztán két éve elkezdtem járni a kiskunhalasi Kiskunszt Fotóklubba, amit Daróczi Csaba és Kis Csaba hoztak létre. Összejöveteleinket havonta tartjuk. Itt olyan helyi és környékbeli fotósokat ismerhettem meg, akiktől sokat tanulok. Különösen sokat segít egy kiskőrösi fotós, Márki Levente. A klubban a különböző szintű és érdeklődésű alkotók bemutatják legfrissebb képeiket, melyeket kivetítve együtt elemzünk ki. Rendkívül hasznosak ezek az alkalmak, mert itt tanulhatok a többiektől, és legközelebb én is igyekszem úgy fotózni, ahogy tanácsolták: ügyelve a fényekre, a kompozícióra, a kameraállásra, így teremtve meg a kép hangulatát.

Ági fő témája a természet. Rendszeresen kijár kedvenc rétjére, mely Fischerbócsa és Tázlár között található. Különlegessége a három ott álló idős körtefa. Minden évszakban és minden napszakban más a látvány és más az érzés. Ezt kell megörökíteni és megmutatni — akár több éves munkával! A körtefákról szóló sorozat mellett bemutatunk néhány téli képet is.

Külön öröm, hogy a Kiskunszt 2018-ra saját falinaptárt is kiadott, mellyel a helyi természeti értékek megismeréséhez kívánnak hozzájárulni.

K.L.

MEGOSZTÁS