Az elmúlt hétvégén, szombaton este hat órától érkeztek a résztvevők a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ebédlőjébe. A vendégeket Hadnagy József, és Kósa Viktor üdvözlő itallal és egy-egy koccintással várta.

-Hirdetés-

Mikor mindenki elfoglalta a helyét Szervánszky László köszöntötte a vendégeket, majd ismertette, hogy a zenét a Giovi Family szolgáltatta a bál folyamán, a vacsorát a soltvadkerti Kossuth Vadásztársaság területén elejtett vadakból, Pálinkás Attila és csapata készítették és szervírozták. A beszéde végén megkért mindenkit, hogy felállva énekeljék el a himnuszt, majd megkezdődött a vacsora.

Kósa Viktort kértük meg a bál közben, hogy meséljen valamit a vadásztársaságról, milyen évet zártak, és mi az elképzelés a jövőt illetően.

„A Soltvadkerti Kossuth vadásztársaság területének határai szinte megegyeznek városunk határaival, melyen jelenleg 40 tag hódolhat szenvedélyének. Ők évente megközelítőleg 10 gímszarvast, 35 vaddisznót, 130 mezei nyulat, 50 fácánkakast, 100 rókát és szarkát, 50 dolmányos varjút és 10 aranysakált hoznak terítékre. A külföldi bérvadászok csaknem 110 őzet ejtenek el.

A 2017-es évben részben átalakult vezetőség elsődleges céljai voltak:
– az apró és nagyvad állomány növelése és megtartása a vadászterület adottságaihoz mérten
– jó kapcsolat fenntartása a földtulajdonosokkal (vadkárelhárítás, seregélygyérítés)
– jó hangulatú, jól szervezett vadásztársaságot fenntartani,
– a jövő nemzedékének átörökíteni és megóvni a vadállományt és a vadászati kultúrát.

2017-ben lehetőség adódott pályázat beadására az Országos Magyar Vadászkamarához, melyet elfogadtak és jelenleg elbírálás alatt van. Ennek sikeres kimenetele támogatná a fent említett terveket idén is.”

Ezek után már nem maradt más hátra csak a tombola húzás, és a hajnalig tartó mulatás.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS