Rendezvénysorozattal ünneplik Soltvadkerten a magyar Kultúra napját. 

-Hirdetés-

Könyvbemutatók, történelmi és irodalmi előadások, kiállítás és zenés színházi előadás színesíti az ünnepi palettát.

Január 19-én, pénteken 18:00-kor nyílt Zsíros Zoltán vadkerti kötődésű festőművész kiállítása a művelődési ház folyosógalériáján és dísztermében.

Pájer Ildikó, a Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidőközpont igazgatója köszöntötte a kiállító művészt és a megnyitóra érkező vendégeket.

A köszöntőt követően Vesztergám Miklós tárogatóján eljátszott „Ez a föld a hazám című dallal ajándékozta meg földijét, Zsíros Zoltánt és a közönséget.

A kiállított festmények és a Zsíros Zoltán eddigi életútjáról szóló ismertetővel az volt a szervezők célja, hogy még inkább megismertessék a vendégekkel a kiállító személyét. A művész közvetlenségének és festményeinek sikere már a megnyitón mérhetővé vált, a kiállított alkotások vásárlásra késztették a megnyitó vendégeit.

Zsíros Zoltán 1974. tavaszán született Kiskunhalason. Gyermekkorát Csengődőn töltötte, ahol általános iskolai tanulmányait is végezte. Rajztudása már akkor kibontakozni látszott, mikor a fél osztálynak ő rajzolta meg az iskolapark közelében álló templomot.

1984-ben indult egy megyei rajzversenyen, amit különdíjjal jutalmaztak, de akkoriban inkább a sport vonzotta. Középiskolai tanulmányait Budapesten folytatta, műszaki vonalon.

Az első olajképe 1996-ban született meg, amikor kapott egy festőkészletet. Első alkotásait 2007-ben láthatta a közönség a Csengődi Falunapi kiállításon. Ez a bemutatkozás nagy sikert aratott és inspirációt adott a folytatáshoz. Festészetének témáit a falusi utcák, tanyák, tájképek adták. Szakkönyvekből tanult és különböző alkotótáborokban vett részt. Nagy hatással voltak rá Fassel Ferenc képei. Akkoriban Horváth országi utazásai során sokat gyakorolt; sikátorok, terek, utcák festése közben várta, tanulmányozta a fényeket a zsalugáterek mögött.

1999-ben Soltvadkertre költözött egy nyaralóba. Itt berendezte első műtermét és három szép évet töltött el a tóhoz közeli alkotóházban. Ekkor már főállásban csak festett. Több galériánál dolgozott, de inkább önmaga értékesítette a képeit különböző expókon, fesztiválokon, karácsonyi vásárokon, plázákban, az ország egész területén.  2004. óta rendszeres résztvevője a Kapolcsi Művészetek Völgyében található tíz napos fesztiválnak.

Jelenleg családjával együtt Kiskőrösön él. Van egy gyönyörű felesége és két szép gyermeke. Örül, hogy családjának és a festészetnek élhet.

A kiállítás megnyitót követően a Király Pékség, a Galambos Borászat és a Szekeres Pálinka jóvoltából egy kis eszem-iszomra invitálták a szervezők a közönséget.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS