A Kecskeméti LC-KTE Sportiskola amatőr szakága szervezte SÁRFEHÉR KUPA 2018 utánpótlás labdarugó torna utolsó napján a legkisebb korosztályok labdarúgói léptek pályára az Izsáki Városi Sportcsarnokban. (Beszámolók az első, második és harmadik nap eseményeiről.) Az utolsó játéknapon kilencvenöt gyerek rúgta a labdát.

-Hirdetés-

2018. január 21-én (vasárnap) délelőtt a 2010-es korosztály hat csapata, KLC-KTE-SI, Jakabszállás, SC.HÍRÖS-ÉP, Kerekegyháza, Cegléd és Izsák lépett pályára. A hat csapat lévén, 1×20 perces mérkőzéseken két hármas csoportban játszottak körmérkőzéseket, majd helyosztókkal döntötték el a sorrendet.

Délután, a legkisebbek, a 2011-es korosztály hét csapata, KLC-KTE-SI, KLC-KTE-SI-B, Kunszentmiklós-A, Kunszentmiklós-B, Kerekegyháza, Csengőd és Izsák vett részt a tornán. A legkisebbek már nem nagypályán, hanem kisebb méretű játéktéren, 2×1 méteres kapura, 4-4 fővel léptek pályára. A hét csapat, 1×15 perces mérkőzéseken, először két csoportban körmérkőzéseket játszottak, majd helyosztókkal alakították ki a rangsort. Sokuk számára ez volt az első igazi, szabályok szerinti csapatjáték.

A küzdelmek végén Karakas Ferenc szervező a díjak átadásakor, mint minden alkalommal, értékelte a csapatok teljesítményét, kiemelve pozitívumokat és, hogy mire hogy mire figyeljenek a jövőben. Fontos, hogy örömmel, jó kedvvel játszanak, és ne keseredjenek el, ha valami nem sikerült elsőre, majd legközelebb jobban fogy menni. Bár az átadott díjak ugyan rangsort is jelentenek, de a jutalom csokira és üdítőre mindenki rászolgált. A legkisebbeknél minden gyerek kapott érmet is!

A Kecskeméti LC-KTE Sportiskola szervezte utánpótlás labdarúgó torna, négy játéknapon, nyolc korosztálynak biztosított játéklehetőséget, hogy a téli időszakban minél több mérkőzést játszva fel tudják mérni, hol tartanak a képzésben, a csapatjátékban. A gyerekek a játékélményeken keresztül szerezhettek tapasztalatokat az egyéni képességeik kibontakoztatásához és a csapatként való szerepléshez. A négy játéknapon 480 gyerek jutott versenyszerű játéklehetőséghez.

-fg-

MEGOSZTÁS