Minden évben meghívást kapnak Kiskőrösön egy fogadásra a legnagyobb helyi adófizetők a Polgármesteri Hivatal Dísztermébe. Az önkormányzat által szervezett esemény idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre. Az állófogadásra azon kiskőrösi vállalkozók, cégvezetők, magánszemélyek kaptak meghívást, akik 500 ezer forint feletti összegben fizettek helyi iparűzési adót, valamint azon személyek is, akik természetben, anyagi vonatkozásban vagy bármilyen egyéb módon segítették, támogatták a települést.

-Hirdetés-

A meghívottakat Domonyi László polgármester, a képviselő-testület tagjai és az önkormányzat osztályvezetői láttak vendégül. A polgármester a város költségvetéséhez, továbbá rendezvényeihez a legnagyobb mértékben hozzájáruló vállalkozóknak, magánszemélyeknek köszönetét fejezte ki.

Az esemény a Kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 12. B osztályos tanulója, Sallai Erzsébet, aki az „Aranyhaj” című meséből egy részletet énekel el, majd Szappanos Emese a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakközépiskola diákja József Attila műveiből mondott el egy válogatást. A Kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója Juhász Áron trombitán adott elő műsort (zongorán kísérte Vikorné Hajas Matild, felkészítő tanára Gmoser István).

A polgármester beszámolt a város gazdasági helyzetéről és költségvetéséről, a megvalósult, valamint a tervezett elképzelésekről, beruházásokról. Megemlítette, hogy az önkormányzat a 2017-es esztendőben 2,27 milliárd forint bevétellel gazdálkodhatott, amiből a helyi adó 922 millió forintot tett ki. Az eseményen jelen volt Rideg László a megyei közgyűlés elnöke is, aki elismeréssel nyilatkozott a térségről és kiemelte, hogy Kecskemét után Kiskőrös a megye legdinamikusabban fejlődő települése.

A város fejlődéséről elismeréssel beszélt Font Sándor országgyűlési képviselő is, aki kiemelte, hogy Kiskőrösön a helyi adó bevétele évek óta folyamatosan növekedik. Említést tett arról is, hogy a munkaadókat és a munkavállalókat segítve a kormánynak az a célja, hogy a bérek adója folyamatosan csökkenjen. Megemlítette, hogy a térség ereje a vállalkozókban rejlik, hiszen a fővárost leszámítva itt található 1000 lakosra levetítve a legtöbb vállalkozó.

A város életében a 2018-as esztendő jeles év, hiszen a település idén ünnepeli fennállásának 300. évfordulóját. A jeles eseményre komoly programokkal készülnek, melyről a rendezvények szervezésével megbízott Szabó Krisztina beszélt. Elmondta, hogy már most 100-nál is több esemény szervezése kezdődött meg a városban az évfordulóhoz kapcsolódóan és ez a szám várhatóan tovább fog növekedni. Megemlítette, hogy a „Kiskőrös 300” programok során az egyik kiemelt feladata az események országos szintre emelése. Azon lesznek, hogy az ország megismerje Kiskőröst és tudomást szerezzenek minél többen a 300-as évfordulóról. Ehhez megkeresték Kautzky Armand színművészt, aki a „Kiskőrös 300” programok arca lesz egész évben. A legtöbb eseményen a városban lesz és folyamatosan fogja népszerűsíteni a várost és a programokat. Az esemény állófogadással és jó hangulatú kötetlen, baráti beszélgetéssel zárult.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS