Jó hangulatban és nagy érdeklődés mellett zajlott le idén is a kiskőrösi KT Bem József Általános Iskola által szervezett szülők-nevelők bálja. Az eseményt az intézmény tornacsarnokában tartották meg január 27-én, szombaton.

-Hirdetés-

A bálról az intézmény igazgatója Lasztovicza László elmondta, hogy idén a bál központi témája a rock volt. A program tervezői, megálmodói Lengváriné Bárány Mária és Horváth A. Gézáné voltak, kiknek segítségére volt az iskola összes dolgozója.
A díszítésben, a műsorban és a táncban a szülők is nagyon sok segítséget nyújtottak és még a 7-8. osztályos diákok is részt vettek az előkészületekben.

Összesen 350 fő vett részt a bálon, akik számára a tornacsarnokban élőzene, az épület aulájában pedig diszkó szolgáltatta a talpalávalót. Az est során a szülők és nevelők által alkotott csoport egy vidám zenés műsort adott elő. A férfiak retro motorokkal hozták be a tánctérre a hölgyeket és két rock számot énekeltek el. Erre épült rá a hölgyek tánca, amelyben két férfi fellépő tette még mozgalmasabbá a műsort. A pörgős sláger rock zenékre a táncot Novák Gábor tanította be. Az előadás nagy sikert aratott és a közönség vastapssal jutalmazta a mintegy két hónapig tartó közös munka gyümölcsét.

A bál során közel 400 tombola talált gazdára,melynek összegét udvari játékok vásárlására szeretnék fordítani a KT Bem József Általános Iskola Alapítványa. Idén emellett komoly fejlesztések várhatóak az intézményben. Az 560 millió forintos pályázati forrásból előreláthatólag 8 tantermet építenek, tovább korszerűsítik a fűtésrendszert, valamint a műfüves labdarúgó pálya fölé egy fedett részt fognak kialakítani. Mindemellett a folyosói szekrényajtókat és az összes ajtót kicserélik, valamint a beltéri lépcsőt teljesen felújítják.

Az udvarban található bitumenes kézilabda pálya felújítására is beadtak egy pályázatot. Itt a tervek szerint 31,7 millió forintból egy multifunkcionális pályát építenének. A játéktér műanyag borítást kapna, mely palánkkal és labdafogó hálóval lenne körülkerítve.

Filus Tibor
Fotók:K.J., Filus Tibor 

MEGOSZTÁS