Az időjárás nagyot változott február 3-ra virradóra. Beköszöntött az igazi tél, ami felhőszakadásszerű hóeséssel társult. A télies időjárás a járművezetőket is új kihívások elé állította, hiszen a csúszós utakon jóval balesetveszélyesebb közlekedni.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

A déli órákban a kiskőrösi Erdőtelki úton történt közúti baleset. A Kiskőrösöt Erdőtelekkel összekötő út egyik kanyarulatában – amelyet egy csapadékelvezető csatorna szel át – egy Volkswagen Golf típusú személygépkocsi sodródott le az útról. A kiskőrösi járművezető elmondása szerint Erdőtelek felől haladt a város felé, amikor az útkanyarulatban egy vele szemből érkező jármű áttért menetirány szerinti bal oldalára. Ennek következtében a balesetet szenvedett jármű vezetője az összeütközést elkerülendően lehúzódott az út széle felé. Ekkor a jármű megpördült és az út jobb oldalán lévő egyik villanyoszlopnak csapódott.
Az ütközés következtében a Golf jobb első rész összetört, a villanyoszlop pedig kimozdult a helyéből és két elektromos áram vezeték is elszakadt. Anyagi kár keletkezett, de komolyabb személyi sérülés nem történt.
A helyszínre azonnal kiérkeztek a helyi tűzoltók, akik segédkeztek a jármű elvontatásában és a villamos vezetékkel kapcsolatos veszélyek kiküszöbölésében. A veszélyeztetett szakaszon az áramszolgáltató emberei kikapcsolták a villamos áramot és egy Bajáról érkező darus autóval megkezdték a helyreállítást.
A Démász Zrt. szakemberei elmondták, hogy a helyreállítási munkálatok után a villamos áramot még február 3-án visszakapcsolják a vezetékbe. Azt is megtudtuk, hogy Volkswagen Golf járművezetőjét az útról leszorító autós elhajtott a helyszínről is kiléte ismeretlen. Az áramszolgálató felé a helyreállítási munkálatokkal kapcsolatos költségeket a Volkswagen Golf tulajdonosának kell majd megtérítenie a kötelező felelősség biztosítási szerződésének a segítségével.

Szintén ezen a napon történt egy közlekedési baleset Kiskőrös belterületén a kora délutáni órákban. Egy Opel típusú személygépkocsi haladt a József Attila utcában, amikor a Klapka utcáról kikanyarodó jármű nem adott elsőbbséget a részére. A történtek miatt mindkét járműben komoly anyagi kár keletkezett, de szerencsére személyi sérülés itt sem történt.

Vigyázzanak az utakon, nagyon óvatosan, lassan és körültekintően vezessenek!

Filus Tibor

MEGOSZTÁS