A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrös LC labdarúgó csapata heti négy edzéssel készül a tavaszi idényre. A klub 6 edzőmérkőzést is lekötött a bajnoki rajtig, amelyből egyet már lemondtak a sok sérült és hiányzó miatt.

-Hirdetés-

A gárda három felkészülési találkozót játszott eddig: Kiskőrös LC-Paks U19 2-5, Törtel (Pest M. II. o. listavezetője)-Kiskőrös LC (Cegléden) 2-0, Kiskőrös LC-Izsák (M. II. o.) 7-1. A csapatról Biácsi Gábor edző elmondta, hogy a játékoskeretben még több változás is lehetséges a február 14-én lezáruló átigazolási határidőig.

Jelenleg egyetlen labdarúgó leigazolásáról közölt konkrétumot, miszerint az Inárcs NB III-as gárdájából Nagy Attila a továbbiakban a kiskőrösi szinteket erősíti. A középpályás neve ismerős lehet a szurkolók számára, hiszen izsáki származású és édesapja Nagy Oszkár korábban az Izsák, valamint több kiskőrösi amatőr kispályás labdarúgó csapatban is szerepelt. Próbajátékon szerepel egy színes bőrű kameruni fiú is Kiskőrösön, akit néhány évvel ezelőtt a Hetényegyháza csapatában lehetett látni. Rajta kívül még több játékost is tesztelnek az átigazolási határidő lejártáig, ugyanis elég szűk a kiskőrösi keret jelenleg.

A csapatból sérülés miatt műtéten esett át és a tavasszal már nem lehet számítani Dicsa István, Makó Zsolt, Cebei Gergő, valamint Tóth Zoltán kapus játékára. Munkahelyi elfoglaltság miatt abbahagyta az aktív játékot Gombár Norbert és Markó Zsolt. Vállsérüléssel bajlódik Bányai Máté és Lesták Márk, de rájuk rövidesen lehet majd számítani. Szintén sérült Agócs Kristóf, Füleki Antal, Rácz Dominik és Szűcs Zsolt.

A sok hiányzó miatt így a Szabadszállás elleni edzőmérkőzését a klub lemondta, mert nem volt annyi hadra fogható játékos, akivel ki tudtak volna állni a találkozóra. A csapat legközelebb február 10-én (szombat) 14:00 órai kezdettel lép pályára, amikor felkészülési mérkőzésen fogadják hazai környezetben a Tolna megyei I. osztályú Kakasd együttesét.
A kiskőrösiek az első tavaszi bajnoki összecsapásukat március 11-én játszák, amikor a szomszédvár Kecel FC gárdáját fogadják majd.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS