A Kiskőrösi Óvodák Batthyány utcai tagóvodája február 3-án tartotta meg a minden évben hagyományosan megrendezett szülők-nevelők bálját.
Az eseményre a Szarvas Fogadóban került sor, mely nagy érdeklődés mellett zajlott le. A vendégeket indiai ruhába és légi utaskísérőnek öltözött szülők, óvónők fogadták, hogy az „indiai utazás” még emlékezetesebb legyen.

-Hirdetés-

A bálról az óvoda vezetője, Horváthné Kocsis Mária elmondta, hogy a központi témát India kultúrája, zenéje, öltözéke adta. Köszönetét fejezte ki azoknak, akik náluk váltották meg a „repülőjegyeiket”, amellyel az óvoda kincstárát gyarapították. Az est kiemelkedő programja volt szülők-nevelők által előadott indiai tánc.  A száriba öltözött hölgyek műsora jellegzetes indiai zenére, jelentéssel bíró kézjelekre, arcjátékra és egyéb színészi elemekre épült. A fellépők közel egy hónapot gyakoroltak, felkészítésüket Krecsné Podmaniczki Tünde vállalta. Segítségére volt Torgyikné Prepszent Alexa és a szereplők mindegyike hozzájárult a színvonalas műsorhoz különböző ötletekkel.

A továbbiakban a jó hangulatot a szekszárdi Bravo Zenekar és Komlósi György DJ biztosította. A bál vendéglétszámát a tagóvoda vezető jónak ítélte, hiszen közel 200-an jöttek el, hogy együtt töltsék az estét. Köszönetét fejezte ki a szülők anyagi támogatásáért, amit az óvoda további fejlesztésére kívánnak fordítani. Évek óta tervük, hogy az épület burkolatát, a mellékhelyiségeket felújítsák. Örömmel számolt be arról, hogy az óvoda két pályázatot is megnyert. Ennek köszönhetően a közeljövőben megújulhat a konyha, a mellékhelyiségek, a zsibongó. Felújításra kerülhet az elektromos rendszer és a burkolatok is. A pályázaton nyert összeg 60 millió forint. A munkálatok elvégése után fognak majd dönteni arról, hogy a báli vagy az egyéb bevételekből kigazdálkodott saját óvodai forrásokat mire fordítják. A távlati tervek között van egy fejlesztő szoba kialakítása, ahol a megsegítést igénylő gyermekekkel külön foglalkozásokat tarthatnak.

A nevelőtestület és az SZMK köszöni mindazoknak a segítségét, akik bármiben hozzájárultak a bál megszervezéséhez, lebonyolításához!

Fő szponzoraik: Remeczki Ferenc, Romhányi Ferenc fényképész, Szarvas Fogadó, Zsíros Zoltán festőművész.

Egyéb támogatóik: Bim-bam Cukrászda, Brada Kitti AVON tanácsadó, Csepi Könyvesbolt, Drukker KFT, Fórizs Éva, Gardenor Kertcentrum, Grausza Alkatrész Bolt, Horgász és Ezoterikus bolt (Szekeres Éva), Hotel Imperiál, Írisz Optika, Judák Lászlóné, Kastély Attila, Korsós Marietta (sószoba) Müller Drogéria, Pazdernyik Tibor, Pizzaphone Kiskőrös, Prepszent István, Simon-Szakács Margit, Strand büfé, Torgyik Rita, Turán István, Varga Ferenc Frigyesné Zöldség-Gyümölcs kereskedés, Varga Zsolt, Csanádyné Varga Zsuzsanna, B. Kovács Tamás.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS