A Soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola minden évben megrendezi a térségi német nyelvű olvasás-és szövegértési versenyt „Lesen macht Spass” (Olvasni öröm) címmel. Az eseményre 2018. február 6-án került sor az intézmény könyvtárában.

-Hirdetés-

A diákok 3-4. és 5-6. osztályos kategóriákban mérték össze tudásukat. A versenyen képviselte magát – a házigazdákon kívül – a Kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Bócsa és Császártöltés általános iskolája is. A résztvevők három fős csapatokkal versenyeztek.

A 3-4. osztályosoknál 10, az 5-6.osztályosoknál pedig 6 csapat küzdött egymással.
A Kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola diákjai közül a 3-4. osztályosok mezőnyében négy csapat indult.

Madácsi Vivien, Tímár Gergely László és Havasi Hunor (felkészítő tanáruk: Trepákné Kriskó Eszter), a Fábián Roland, Rausch Áron és Zsigmond István (felkészítő tanáruk: Szabóné Tereánszki Nóra), a Mlinkó Nikol, Taskó Gréta, Varga Bettina (felkészítő tanáruk: Szabóné Tereánszki Nóra) alkotta csapatok mellett a Kudron Csenge, Benedek Tamara és a Torgyik Tímea alkotta fiatalok értek el nagyon szép eredményt.Az utóbbi csapat végzett az első helyen 100 %-os teljesítménnyel (felkészítő tanáruk: Trepákné Kriskó Eszter). Az 5-6. osztályosoknál két csapattal szerepelt a versenyben az intézmény, a Lehoczki Hanna, Nagy Marcell és Volák Vencel Mihály (felkészítő tanáruk: Tüske Bernadett), valamint a Janács Lili, Feind Péter és Nagy Máté (felkészítő tanáruk: Harsányiné Rohoska Mariann) alkotta gárdával, de itt a császártöltésiek végeztek az élen.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS