A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE labdarúgó csapata január 15-én kezdte meg a téli felkészülését. Az együttes a tavaszi rajtig heti 4-5 edzéssel és több felkészülési mérkőzés lejátszásával próbál minél jobb formába lendülni.

-Hirdetés-

A labdarúgók nagyon jó körülmények között készülhetnek, hiszen műfüves pályán villanyfénynél edzhetnek rossz időjárási viszonyok közepette is. Mindezek mellett elkészülőben van egy kispályás létesítmény is a főbejárattól balra eső területen.

A kisebb méretű műfüves pálya oldalfalai már állnak, kész a labdafogó háló és a villanyvilágítás is. Megtörtént a terület talajelőkészítése is és már csak a műfüves borítása kell várni. A csapatról Ugrai Imre edző elmondta, hogy a fiúk nagy számban vesznek részt az edzéseken, így a tervezett munkát jó ütemben tudják elvégezni. Néhány gyakorlást a sportcsarnokban is megtartanak és érdekességként említette meg, hogy az egyik helyi fitness teremben spinning (szobakerékpáros) edzéseket is tartanak a jobb erőnlét elérése érdekében. Részt vettek Jánoshalmán egy teremtornán, ahol a 4. helyen zártak.A játékoskeretről tudni kell, hogy senki sem távozott a tél folyamán, viszont Soltvadkertre igazolt Márki Bence védő a kecskeméti Hírös-ÉP gárdájától, Bereczki Gábor védő az Akasztótól, a soltvadkerti Vargacz Zikó a Kecskenéti TE utánpótlás csapatától és visszajött az NB III-as Makótól Csupity István. A gárda a felkészülési mérkőzéseit hazai környezetben játssza, amikor a műfüves játéktéren fogadják az ellenfeleket.Az eddig lejátszott edzőmérkőzéseken a következő eredményeket érték el: STE-Pálmonostora (M. II. o.) 7-2, STE-Kiskunfélegyháza (M. I. o.) 3-3, STE-Kelebia (M. II. o.) 2-0, STE-Tolna (M. I. o.) 6-7. A továbbiakban a bajnoki rajtig még megmérkőznek a Mórahalom és a Kiskunhalas gárdáival.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS