-Termelői piacot épít Kiskőrös-

-Hirdetés-

A járási fórum második állomása volt a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a települések vezetőivel az önkormányzatoknak kiírt pályázatokról, az azokkal kapcsolatos problémákról és a felvetődő kérdésekről tárgyalt.

A találkozó helyszínén a rendezvényt fogadó város polgármestere Domonyi László a következőket mondta:

– Nagyon örülünk annak, hogy Kiskőrösön az önkormányzat által beadott pályázatok nyertek. Már csak a szerződéseket kell aláírni, erre 1-2 héten belül sor kerül és utána kezdődik az érdemi munka. Kiskőrösön két nagy projekt áll legközelebb a szívemhez, az egyik az óvoda fejlesztése, amire óriási szüksége van a városnak. Azt látjuk, hogy a városban egyre több gyermek születik, ezért ellátásukat meg kell oldanunk bölcsődei és óvodai szinten is. A másik nagyon fontos dolgunk a kistermelői piac kialakítása. Azt gondolom, hogy Kiskőrös kellően nagy város már ahhoz, hogy megérdemeljen egy modern termelői piacot egy fedett, de nem zárt területen. A piacra egyébként az igény óriási, a környezetét sokkal jobbá kell tenni 2018-19-re. A piac korszerűsítését, bővítését a mostani kistermelői piac mellett levő használaton kívüli kereskedelmi áruházban és annak környezetében tudjuk megvalósítani.

A projekt keretében a meglévő piac elbontásra kerül, parkolókat építenek, a meglévő csarnok teljes körű átalakítása várható, 8 db nagy és 40 db kis elárusítóhely jön létre és 85 db külső elárusító hely kialakítása is megtörténik.

Az egyeztető fórum végén a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a következő gondolatokkal búcsúzott:

– A Kiskőrösi járásban is szinte az összes önkormányzatoknak kiírt pályázat nyertes lett. A megyében a polgármesterekkel történő megbeszélések, egyeztetések is arra irányulnak, hogy a pályázatok megvalósításával kapcsolatos kérdésekre is választ adjunk, illetve a problémákat a megyei önkormányzat szakmai segítségével orvosoljuk. A polgármesterek nyitottak az együttműködésre, ami a mi dolgunkat is megkönnyíti.

Kecskemét, 2018.
Elnöki Kabinet

MEGOSZTÁS