A Petőfi Irodalmi Múzeum, Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából összeállított, „Arany 200 busz” irodalmi vándorkiállítása 2018. február 12-én az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola parkolójában fogadta a látogatókat.

-Hirdetés-

A délelőtt folyamán az iskolások kisebb csoportokban, majd délután 14 órától 15 óráig a további érdeklődők tekinthették meg a kiállítást.Az iskolai oktatást kiegészítő mozgótárlat, látványában és tartalmában is különleges az Arany-busz. Versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét.
Az installációk és a manuális játékok, valamint a digitális eszközök nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek.
Az Arany-busz maga kívülről képregény, belülről játszóház. A diákok számára más, mint egy hagyományos óra, mert kimozdulnak az iskolapadból, a korosztályuk érdeklődését felkeltő módon kapnak ismereteket a kötelező tanulmányaikhoz. Kipróbálhatták a Toldi erőjátékok, de akár hallgathatnak rappelt Arany-verseket is. Mivel nem csupán száraz ismereteket kapnak, hanem különleges élményt is, mindenképpen Arany János életművéhez kerültek közelebb.

-fg-

MEGOSZTÁS