Sőt, mint Csankó Árpád, a Bács-Kiskun Megye Horgászszövetség elnökhelyettese megjegyezte, ritka az olyan békés egyetértés közgyűlésen, mint amit Vadkerten tapasztalt.

-Hirdetés-

Ami bizonyos: A mintegy a 400 tagból álló Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület évtizedek óta eredményesen gazdálkodik a rábízott javakkal. Ez pedig nem más, mint a mintegy 70 hektáros Vadkerti-tó, melynek leginkább víz alatti része, azaz a halállomány kezelése az ő reszortjuk.Az egyesület éves közgyűlésére 17-én szombaton került sor. A napirendek között szerepelt az előző év gazdálkodása, a haltelepítés és a tó horgászati lehetőségei, valamint az idei tervek. Külön beszélgetést ért meg az idegenforgalom és a helyi közösségi élet taglalása.

Szentkúti Gyula elnök mellett többen kifejtették álláspontjukat a napirendi pontok kapcsán. Lehoczki Ferenc polgármester a turizmus és a horgászegyesület közös céljait emelte ki. Fontosnak és támogatandónak ítélte meg a horgászok kérés.t, melynek értelmében az általuk leginkább használt partszakaszon, a szánkózó dombnál egy 12 x 6 méter lapterületű pavilont építenének, mely 60-70 fő befogadására, kisebb rendezvények lebonyolítására adna lehetőséget. Ezt a partszakaszt egyébként az egyesület tagjai már füvesítették és tisztántartásáról is rendszeresen gondoskodnak.

Itt tartják horgászversenyüket június elején. Emellett 2 x egyhetes nyári tábort is rendeznek gyerekeknek, mely a családoknak ugyancsak nagy élmény. A horgászok gondoskodnak a tó ökológiai egyensúlyáról, mely a haltelepítésben és az élővilág rendszeres figyelemmel követésében nyilvánul meg. Így biztos nem fog előfordulni környezeti katasztrófa, halpusztulás, valamint tartós vízminőség romlás.

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS