A meghatározhatatlan műfajú, másfél órás előadás koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene. Valahogy így jellemezhető a Szűcsinger Duó hihetetlen műfaji sajátosságú előadása.

-Hirdetés-

A kiskőrösi Petőfi Korzó Kávéházba lett meghívva február 16-án a Szűcsinger Duó nevű költő-zenész páros. A költői szekciót Szálinger Balázs (költő, műfordító) képviselte, zenei hátteret Szűcs Krisztián (ex. HS7) adta.

A duó 1999-2000 körül ismerkedett meg, de munkájuk kapcsán többször volt, hogy együtt ebédeltek, többször összefutottak. Az igazi elhatározása a duónak a Rájátszás csapatában jött el. Itt kerültek először párba, és itt jöttek rá, hogy mi minden férne bele a műsorukba, ha együtt is csinálnának egy külön duót, amit nem mellesleg élveztek és élveznek a mai napig. Mára eljutottak odáig, hogy a tavasszal egy saját lemezük is meg fog jelenni, melyben külön hang és írott anyag lesz.

A duó pályafutásában Petőfi is nagy szerepet játszik, mivel több Petőfi verset is megzenésítettek, így Kiskőrösön talán még fokozódott ez a kötődés a költőhöz. Petőfin kívül műsorukban helyet kap a Beatles is, aminek magyarosított szövegeit adják elő. A magyar kabaré iránti kötődésük pedig az est alaphangulatát adták, nem kis sikerrel. Elmondásuk, és a Korzóbeli koncertjük alapján is elmondhatjuk, hogy 0-99 éves korig szórakoztatnak. Ez többek között annak is köszönhető, hogy bárki is jön el egy-egy koncertre, bizonyára találni fog neki tetsző zenét-verset- esetleg poént, mivel jóformán mindenből fognak kapni. Műsoruk Petőfivel kezdődött és a Für Elise-szel zárult, mely elég jól leírja az est sokszínűségét.

Ezek alapján fontos kiemelni, hogy aki egy Szűcsinger koncertre megy, ne csak verseket vagy zenét várjon, hanem valami egészen egyedi egyveleget humorral körítve.

A duó tagjai egyébként egymás munkájába is belekóstoltak, így Szűcs Krisztián teljes költői életművét is meghallgathattuk, mely egy darab nagyszerű verset tartalmaz.

A duó a jövőbeli terveiről csak annyit mondott, hogy: „Élvezzük és ezért nem kell tervezni”, így sok sikert a hamarosan elkészülő lemezükhöz és sikeres további pályafutást kívánunk!

Sz.Á.

MEGOSZTÁS