A Patka István vezette kiskőrösi Kötőrúd Egyesület adománygyűjtést szervezett a marossárpataki gyermekotthon kis lakói számára. Patka Istvánt kérdeztük az adománygyűjtés céljáról. 

-Hirdetés-

Kikből áll, milyen céllal jött létre a Kötőrúd Egyesület?
A Kiskőrös és környékén élő, Nagy-Magyarország területéről származó magyarajkúak egyesülete. Az egyesület alapvető célja a támogatás és segítés. Marossárpatakra is a gyermekotthon támogatása, megsegítése miatt megyünk pénteken.

Mit lehet még tudni az árvaházról?
Az 40 lakosú árvaházban 0-18 éves gyerekek élik mindennapjaikat, itt laknak, főznek rájuk és nagy szeretettel várják az adományokat. Az otthont a Szent Erzsébet Társulás tartja fent, melynek vezetője Bakó Péter Pál, ferences rendi szerzetes.

Milyen adományokat tudtatok gyűjteni?
Kiskőrös nagylelkű lakossága rendkívül adakozó volt, így nagyon sok gyerekruhát, felnőttruhát, játékot és egy nagyon kedves adományozónktól több mint 250 pár vadonatúj divatos gyermek lábbelit kaptunk. Ezeket a fantasztikus embereket tényleg meg kell említeni, mivel mindenki amint tudott, jött és segített, a végén még vissza is kellett utasítani nagyon sok adományt, mivel nem volt akkora szállítási kapacitás, amennyit hoztak.

Kik ajánlottak fel a most összegyűjtött adományokat?
Az adományok kiszállításában Kiskőrös Város Önkormányzata segített, nagy segítséget nyújtott a keceli fogászat, innen Dr. Józsa-Fetzer Annamáriát kell megemlítenem, a László Sándor Gépműhely, Szekeres László (SZEK-LÁSZ Kft.), Pohankovics András alpolgármester úr, Pethő-Szűcs Mária, a KEVI általános iskola iskolalelkésze és külön köszönet az általános iskolának és Grausza Jánosné igazgatónőnek, mivel sok írószert, édességet, ivólevet adtak névre szóló dobozokban. A szállításban Somogyi Zoltán, a Kiskőrösi Gazdakör elnöke segédkezik.

Sok sikert kívánunk a pénteki utatokhoz és a további működésetekhez is!

Sz.Á.

MEGOSZTÁS