„A mazsorett közel sem hagyományos tánc, sokkal inkább show műsor, amely nem csak az egyéntől, hanem az egész csapattól nagy odafigyelést követel. A mazsorettesek komlpex koreográfiákat mutatnak be, amelyek során különféle eszközökkel- botokkal, pomponokat vagy éppen zászlókat használnak.”-mondta el a kiskőrösi mazsorett est kezdetén Szenohradszki Adél, aki az estet konferálta.

-Hirdetés-

Az est kezdetén Supka Éva, a Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Mazsorett Csoportját Támogató Egyesület elnöke mondott köszöntést. Beszédében megköszönte a támogatók, szülők, mazsis lányok és a csoportok vezetőjének, Gmoser Györgynek a munkáját, támogatását, mely az est létrejöttéhez kellett. A kiskőrösi mazsorettnek hatalmas jelentősége van a város életében. Évtizedes hagyományt éltetve viszik tovább ezt a kultúrát mindenfelé, így öregbítve városunk hírnevét. -mondta el beszédében.

A műsorban a Csillagfény, Napfény, Gyöngyszem, Vadmacskák és Kristály csoportok léptek fel. A csoportokból hárman, Szőgyi Regina, Dulai Petra és Gubacsi Zsófia egyéni számot is előadott.

A kiskőrösi mazsorett csoportok már nagy hírnévvel rendelkeznek az országban, mivel sok versenyen, bemutatón jelen vannak és nagy eredményeket érnek el.

Az egyik nagy reménysége a kiskőrösi mazsorettnek a Gyöngyszem mazsorett csoport, akik felkészülését Nagy Nóra és Gubacsi Zsófia segítette. Ők a 2017-ben megrendezett siófoki versenyen 1. helyezést értek el.

Az idősebb Csillagfény csoport nem véletlen rendszeres fellépője az országos fesztiváloknak. Több kiemelt arany oklevéllel büszkélkedhetnek, és 2017-ben felléphettek Budapesten, a Stefánia palotában megrendezett Mazsorett gálán, ahol az ország legjobbjai vehettek rész. A sok próba meghozta gyümölcsét, mivel megnyerték a Stefánia kupát.

Az ősszel egy új csoport is megalakult, Kristály néven, melyben 1.-3. osztályos kislányok vannak.

A legidősebb csoport a Vadmacskák, akik nagy része már egyetemista és csak néha van itthon, de így is, ha idejük van, próbálnak és fellépnek, mint ezen az esten. Ők már több külföldi szereplésen is túl vannak, mely mutatja a színvonaluk erősségét.

Az 1 éve újjá alakult Napfény csoport is versenyekre készül és eredményesen szerepel.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS