Az Országgyűlés a december 12-i ülésén egyhangúlag megszavazta a Kulturális Bizottság ötpárti kezdeményezését. Hivatalosan is országos napja lett a magyar sportnak, a magyar parasportnak, a magyar diáksportnak, és a módosító javaslat megszavazása után, a magyar siketsportnak.A Magyar Parasport Napját ezentúl minden évben február 22-én ünnepeljük, a dátum választása szimbolikus, hiszen ezen a napon, 1970. február 22-èn alakult meg a Mozgás gátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.Kiskőrösön különös ismeretsége van a parasportnak, mivel városunk büszkélkedhet Suba Róberttel, aki a Rióban megrendezett 2016. évi paralimpiai játékok KL1-es sérültségi kategória 200 méteres parakajak döntőjében 2. helyezést ért el. A Magyar Parasport Napjáról Kiskőrösön, a KEVI Gimnáziumában emlékeztek meg a diákok.
A sportos-játékos megemlékezés Suba Róberttel való beszélgetéssel kezdődött. Mesélt a parasportbeli megtapasztalásairól, nehézségekről, ambícióról. A parasport rengeteg ember számára esélyegyenlőséget jelent. A sportnak köszönhetően rengeteg nagy dolgot elérhetnek, a fogyatékosságuk ellenére. Mivel a fogyatékosság bárkivel előfordulhat, akár baleset, akár betegség miatt, fontos, hogy foglalkozzunk vele és segítsük azokat, akiknek nehézséget jelent elfogadni magukat a betegségük vagy fogyatékosságuk miatt.
A parasport hatalmas lehetőséget ad ezeknek az embereknek ahhoz, hogy kiálljanak magukért és elérjék álmaikat. Fontos, hogy legyenek célok az életünkben, így a parasport ad egy olyan célt, mely meghatározó lehet a paralimpikonok és minden fogyatékossággal rendelkező ember számára. Robi következő célja a 2020. évi tokiói paralimpia, melyre a készülődést hamarosan el is kezdi.

-Hirdetés-

„Fogyatékosnak lenni, nem jelenti azt, vesztesnek lenni.”
A beszélgetés után a tagozatok közti sorverseny következett. Minden tagozat évfolyamaiból 2-2 ember alkotott egy csapatot, így versenyeztek egymás ellen különböző feladatokat végezve.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS