Furák Attila kiállítás megnyitóján lehettek ott az érdeklődők február 27-én. A kiállítás a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola emeleti galériájában tekinthető meg április 30-ig.

-Hirdetés-

A rajz- és angoltanár grafikusművész szabadidejében szívesen rajzol. Alkotásai kitűnő példái a magabiztos, határozott szerkezetű művészetek, érzésekkel egybefont alakzatoknak. Attila jelentős szerepet ad a technikai elemeknek, az egyre modernebb társadalomban. Fontos filozófiai hátteret ad ezeknek a műveknek. Nem csak egyértelmű vonalak szerepelnek művein, hanem olyan alakzatok, melyek elgondolkoztatják a nézőt. Fontos megemlíteni, hogy Attila leginkább csak tusrajzokat készít. Ez a technikabeli állandósága sokban hozzájárul művészete sikerességéhez, mivel a rajzai állandósága, türelmessége, nyugalma egy olyan monoton, mégis érdekes és elgondolkoztató rendszert állítanak fel, mely mégis érdekessé és figyelemreméltóvá varázsolja.

A kiállítás megnyitóján  Babucsikné Zeikfalvy Anna köszöntötte az érdeklődőket és mondott pár szót a művészről. Kiemelte, hogy Attila művészete valóban mekkora türelmet, kitartást igényel, mely a mai rohanó világunkban esélyt ad arra, hogy megálljunk és elgondolkozzunk. Rajzai a csendről beszélnek. Szavakkal nehéz kifejezni azt a nyugalmat, csendet amit a néző átélhet a művek láttán. Nem lehet egykedvűen elmenni a rajzok mellett.  Amit a tartalom elmond, háttérbe szorul a kifejezés szépsége mögött. Amit kifejez, abból a valótlanul valós világból, amit megjelenít, hinni tudjuk, hogy a technikai fejlődés csak jó lehet, minden apró vonal része a gépezetnek.

A megnyitó végén bárki beszélgethetett a művésszel a művekről, technikáról, gondolatokról és egy állófogadás is volt a grafika teremben.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS