Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata nehéz sorozaton van túl a tavaszi szezonban. Az együttes az idei első három fordulóban olyan ellenfelekkel mérkőzött meg, amelyek mindegyike a dobogón foglal helyet.

-Hirdetés-

A kiskőrösi sportcsarnok felújítása miatt a kiskőrösiek szinte minden mérkőzésüket idegenben játszották le, így a megújult hazai környezetben fogadták ellenfeleiket. A tavaszi szezon első mérkőzésén a második helyezett Békéscsabai DKSE gárdáját fogadták, akiktől 28-22 arányú vereséget szenvedtek. A következő játéknapon a tabella harmadik helyén álló kiskunfélegyháziakat látták vendégül. A megyei rangadó nagy csatát hozott és az utolsó másodpercekig kiélezett küzdelemben 24-24-es döntetlennel zárult a találkozó.

A csapat az idei harmadik mérkőzésén a Mezőtúr gárdáját fogadta. Az ellenfél százszázalékos teljesítménnyel érkezett Kiskőrösre, hiszen a mezőtúriak a lejátszott 13 mérkőzésüket megnyerték. A mérkőzésen azonban a tabellán látható különbség nem mutatkozott meg, így nagy küzdelemben kaptak ki a kiskőrösiek 27-28-ra (10-13): Csernák –Dózsa 6, Harangozó G. 3, Vass 4/1, Wágner, Kulcsár F., Gucsi. Csere: Polyák (k), Baranyai 6/1, Borbényi 1, Reczer, Ruskó, Szabó T. 6/1, Thiesz 1, Szentgyörgyi S., Kulcsár P. Edző: Horváth András.

A kiskőrösiek szervezetten védekeztek, azonban a támadások során sok helyzetet kihagytak, így a szünetre három gólos vendég vezetéssel vonultak a csapatok. A szünet után a kiskőrösiek nagyon lelkes játékkal tették szorossá az eredményt. A hazaiak többször is kiegyenlítettek és a végjátékban 27-27-es állásnál a Mezőtúriak dobtak gólt. Pár másodperccel a vége előtt Még Harangozó Gergő előtt adódott helyzet, de sajnos a kapufát találta el. A mérkőzés végén a jóval esélyesebb csapat ellen nyújtott lelkes játékot a nézők felállva tapsolva köszönték meg és Harangozó Péter csapatvezetőtől a legjobb hazai játékosnak járó üveg bort Baranyai Tamás vehette át.

Ifjúsági eredmény:

Kiskőrösi KSK-Mezőtúr 37-27 (16-13)

Legjobb góldobók: Harangozó G. 10, Ruskó B. 8, Fábián Á. 6, Fábián T. 4, Barna I. 4, Bartha B. 4.

A felnőtt csapat jelenleg a 8. helyen áll 11 ponttal, az ifjúságiak pedig a 2. helyen vannak 25 ponttal.

Március 11. vasárnap: 17:00 Kiskőrösi KSK-Kondorosi KK

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS