Március 9-én, pénteken a Kiskőrös Termálfürdő és Tanuszoda tanmedencéjében játékos családi programra várt minden óvodás, kisiskolás gyermeket és szüleiket, nagyszüleiket Pásztor Gyula úszás oktató. Nagyon sok érdeklődőt odavonzott a program, így nagyszerű hangulatban játszattak a kicsik szüleikkel. Az alkalmat a Körös-Körül az Egészségért és a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda rendezte.

-Hirdetés-

A játékban mindenféle vizes játékot, gyakorlatot végezhettek a résztvevők, természetesen a szülőkkel együtt. Akadtak kiegészítők is a játékokhoz, hullahopp karika, vödrök, labdák, deszka.

Pásztor Gyula oktató elmondta, hogy mivel ő nap mint nap bent van az uszodában azt tapasztalja, hogy elég kevés kiskőrösi lakos jár úszni. Ez már csak azért is szomorú, mivel a lakosoknak egy lépésre lenne az uszoda, mégsem járnak ki. Ez a vizes kedvcsináló azért lett megszervezve, hogy a gyerekek és szüleik is szívesebben járjanak úszni, vagy kedvet kapjanak hozzá.

A kiskőrösi iskolák tanrendjébe be van építve az úszás oktatás, így a gyerekek nagy része már fiatalon megtanul úszni. Talán ez is hozzájárul, hogy kevesebbet járnak külön az uszodába, de az ilyen alkalmak kellenek, hogy maguktól is eljárjanak, megszeressék az úszást.

Legközelebb a vidéki iskolákat is bevonják, hogy ők is részesülhessenek az élményben és ne csak a kiskőrösieknek legyen ilyenre lehetőségük.

Sz.Á.

 

MEGOSZTÁS