A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE labdarúgó csapata a tavaszi szezon első mérkőzését hazai környezetben játszotta. A csapat játékoskerete kicsit átalakult a tél folyamán, de bizakodva várták a fiúk a mérkőzést.

-Hirdetés-

A csapat edzője, Ugrai Imre elmondta, hogy a gárdától a megyei III. osztályú Vadkert FC-hez igazolt Kővári Csaba és a jövőben az Akasztó együttesét erősíti majd Gyenizse Tamás. Új igazolásként érkezett az NB III-as Makótól Csupity István, a kecskeméti megyei II. osztályú Hírös Ép gárdájától Márki Bence, a kecskeméti utánpótláscsapattól Varagcz Zikó János és Akasztóról Bereczki Gábor. Az idei első bajnoki találkozón egy mérkőzésre szóló eltiltása miatt nem számíthatott a szakvezető Bereczki Gábor és Pekker Roland játékára.

A 16. fordulóban a Kiskunfélegyháza gárdáját látták vendégül, akiktől gólnélküli első félidő után 2-0 arányú vereséget szenvedtek: Frittmann – Szarka, Radics, Frei, Soproni (Font), Csupity, Márki, Torma, Szamosi (Varga B.), Varagcz, Szalai. Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, amely során egyetlen félegyházi helyzetet jegyezhettünk fel, de a lövést Frittmann Patrik remek mozdulattal hárította. A szünet után fokozatosan fölénybe kerültek a vendégek és több veszélyes támadást vezettek. A hazaiak előtt Radics révén volt két nagy gólszerzési lehetőség is 0-0-ás állásnál, amelyeket nem sikerült értékesíteni. A vendégek a mérkőzés utolsó harmadában szereztek két elkerülhető gól, de összeségében megérdemelten nyertek, mert a soltvadkertieknek ezen a mérkőzésen igazán veszélyes kapura lövésük sem volt.

Ifjúsági eredmény:
Soltvadkerti TE-Kiskunfélegyháza 3-0 (0-0)
Góllövők: Németh P., Viloa 2.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS