Idén február 15-18. és március 2-6. között kerültek megrendezésre európa és a világ talán legnagyobb elismertségű és presztizsű versenyei – Berliner Wein Trophy és a Vinalies Internationales, – melyek a borversenyeket érintő listákon, szinte mindenhol az első helyen említenek.

-Hirdetés-

A berlini Berliner Wein Trophy már most is az egyik legjelentősebb európai borverseny, egyben a legnagyobb is, mely évről évre dinamikusan fejlődik.

A párizsi Vinalies Internationales a világ talán legnagyobb elismertségű és presztizsű versenye. Az elismertség a szakmai színvonalnak és a nevezett boroknak egyaránt köszönhető. Alapító tagja a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetségének, védnökei az OIV és az UIOE.Ezekre a versenyekre világ minden tájáról érkező zsűritagok, ismert szakemberek válasszák ki és díjazzák a legjobb borokat. A fentebb említett versenyeken több ezer minta közül, a Szentpéteri Borpince 2017-es Kunsági Olaszrizling Válogatását a franciaországi és a németországi versenyen is aranyéremmel díjazták. A szintén 2017-es Kunsági Tramini boruk ezüstérmet szerzett a Berliner Wein Trophy borversenyen.

A Szentpéteri Borászat alföldi homokra és löszös alapkőzetű meszes talajra telepített szőlőskertjei 64 hektáron teremnek Kiskőrösön és környékén. A földrajzi adottságoknak köszönhetően, fiatalos lendülettel bíró, könnyed, üde és kimondottan gyümölcsös, magas minőségű borokat készítenek. Színes fajtapaletta tükrözi arculatukat. Hagyományos és modern technológiák segítségével alakítják fehér-, rosé-, vörösboraik jellegét, melyeket a térségre jellemző hungarikumok- valamint világfajták határoznak meg.Gratulálunk az érmekhez! Köszönjük, hogy prémium minőségű boraikkal tovább gazdagítják a Kiskunsági borvidék hírnevét!

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS