A kiskőrösi származású Hachbold Judit 2018. március 10-én New Yorkban (Brooklynban) lépett szorítóba az Evander Holified Gálán. Ellenfele az amerikai származású kétszeres New York Golden Glove díjas és NYBT bajnok Natalie Gonzelez volt, aki hosszabb kihagyás után most lépett először ringbe. Legutóbbi meccsét egy amerikai lány ellen fej KO-val nyerte.

-Hirdetés-

Judit eddigi mérlege 50 %-os, négy megnyert meccs és négy vereség van a listáján. Jelenleg 67. helyen áll a 117 fős világranglistán a 155 centis női bokszoló. Korábban már bokszolt Svájcban, Spanyolországban, Szlovákiában is. Ellenfele Natalie Gonzalez (USA), – aki 6 centivel magasabb nála-, eddig hibátlan mérlegű, a világranglistán 22., az USA női bokszolói között pedig a 2. helyen áll.

Amerikából hazaérkezve a mérkőzésről, élményeiről kérdeztem Juditot.

-Mikor kezdted a felkészülést? Kik voltak ebben a segítségedre?
-Január közepén kezdtem meg a felkészülést edzőmmel: Flóris Lászlóval, aki nagyon sokat segített nekem. Egykori nevelőedzőmhöz, Tisza Zoli bácsihoz is ellátogattam a mérkőzés előtt, aki szintén sok jó tanáccsal, instrukcióval látott el engem. Több sparingon is részt vettem a vecsési club jóvoltából, nekik ezúton is köszönöm a lehetőséget.

-Milyen érzésekkel léptél a ringbe?
-Egy kicsit korainak tartottam ezt a mérkőzést, de örültem, hogy Amerikában léphetek ringbe. Egy nagyon eredményes, erős fizikumú ellenfelet kaptam. Volt bennem egy kis izgalom, de tudtuk, hogy csakis fegyelmezett bunyóval fogom tudni végigbokszolni a meccset.

-Hogyan értékeled az estét?
-Nagyon elégedett voltam a helyszínnel és a szervezéssel is, a ringben is biztonságban éreztem magam. Sokkal inkább taktikai, mintsem agresszív volt ez a mérkőzés, kevesebbet ütöttünk, de azokat keményen meghúztuk. A maximum célt ki tudtam hozni, hisz egy hatalmas meccset bokszoltam egy nagyon eredményes lány ellen. Boldogsággal tölt el, hogy ez sikerült. A mérkőzés után rengetegen jöttek oda hozzám gratulálni és közös fotót kérni, ami szintén nagyon jól esett.

-Legközelebb mikor szállsz ringbe?
-Most szükségem van egy kis időre, ha rendeződik az életem, kint is fogok tudni meccseket nyerni. Erre az évre, már több hazai felkérést is kaptam, közel 5 tervezett meccs áll előttem. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam, ha lenne olyan ember, aki tud is és szeretne is segíteni, annak nagyon örülnék, hisz egyedül nagyon nehéz boldogulni, felkészülni, eljutni egy-egy mérkőzésre.Judit ügyesen végigbokszolta mind a 6 menetet NeW York-ban, ami igazán nagy szó egy New York Golden Glove díjas és NYBT bajnok bokszolóval szemben. Győzni most nem tudott, pontozással alulmaradt, de tisztességes helytállása büszkeséggel tölti el szívünket. További szép sikereket, mindehhez jó erőt és egészséget kívánunk! Csak így tovább!

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS