2018. március 15-én reggel 8 órakor koszorúzással vette kezdetét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára rendezett ünnepség Kiskőrösön az 1848-as emlékműnél és a Batthyány emléktáblánál, majd elismerések átadásával folytatódott a program a Városháza dísztermében. A képviselő-testület Kiskőrös Város Díszpolgára címet adományozott Lupták György evangélikus esperesnek, a kiskőrösi gyülekezet igazgató-lelkészének.

-Hirdetés-

Kiskőrösért díjat vethetett át Csányi József, a Kunság Média Kft. alapító vezetője. 

Kiskőrös Város Kultúrájáért díjban Fodorné Faragó Krisztina, a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának ének-zene – matematika szakos tanára részesült. 

Kiskőrös Város ifjúságának oktatásáért és nevelésért Bárányné Panta Beatrix, a KT Bem József Általános Iskola pedagógusa vehetett át kitüntetést. 

A Kiskőrös Város egészségügyi és szociális ellátásáért díjat kapott Bánátiné Torgyik Judit háziorvosi asszisztens. 

A Kiskőrös Város nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséért díjat ebben az évben Deák Ferencnek ítélte a képviselő-testület. Kiskőrös Város sportjáért díjat vehetett át Bognár Erika birkózó, kadet Európa bajnok, világbajnoki bronzérmes, és Szentgyörgyi Alajos a Kiskőrösi Kutyaiskola alapítója. 

A Kiskőrös Város közéletéért díjat Varga Attila, a Gondűző Borlovagrend alapító tagja, az Ordo Hungariae Lovagrend Humanitárius Tanácsának elnöke vehette át. 

A Kiskőrös Város gazdaságáért díjat pedig az Akker Plus Kft.-nek adományozta a képviselő-testület. 

Az ünnepi megemlékezésnek ezúttal is a Művelődési Központ adott helyet, ahol ünnepi beszédet mondott Font Sándor országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsorban közreműködtek a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Petőfi Sándor Általános Iskolájának diákjai és a SZÓ-LA-M AMI zeneiskola fuvoladuója lépett fel.Az elismerések átadása után a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban folytatódott a megemlékezés. Az intézmény igazgatója: Sutus Etelka és Font Sándor országgyűlési képviselő úr köszöntötte a jelenlévőket, majd a KEVI általános iskola 5.a és b osztályos tanulói adták elő ünnepi műsorukat. Felkészítő tanáraik: Romfáné Flaisz Anita, Néző Vivien és Dózsáné Kelemen Ilona voltak.

Az ünnepi műsor után a Bem- és Petőfi szobornál helyeztek el koszorúkat.

Sz.Á.

 
MEGOSZTÁS