Idén március 16-án nyílt meg a János Vitéz Látogatóközpont második alkalommal megrendezett dobozkép pályázatának kiállítása. A pályázat általános iskolás gyerekeknek szólt, akik szép számmal készítettek alkotásokat.

-Hirdetés-

A kiállításmegnyitón Turán István, a központ igazgatója köszöntötte a jelenlevőket, majd ifj. Kunhegyesi Ferenc festőművész mesélt a gyerekeknek saját megtapasztalásairól Petőfi János Vitézéről, mely nagy hatással volt rá gyerekként. A dobozkiállítás témája a János Vitéz mese volt. Az ifjú művészek a mű egy-egy jelenetét ábrázolták a saját elképzelésük alapján, így minden egyes doboz, különböző világokat ábrázol, melyek a gyerekek fejében megszülettek olvasás közben.

Az alkotásokat ifj. Kunhegyesi Ferenc értékelte, majd Domonyi László polgármester adta át az emléklapokat, ajándékokat a helyezetteknek.

Az 5-6. osztályosok között első helyezést ért el Pecznyik Fanni. Második lett Tihanyi Leila, harmadik pedig Szentgyörgyi Anna.

A 7-8. osztályosok közül első helyezést ért el Disztl Bernanett. Második lett Krizsán Angéla, harmadik pedig Farkas Kinga.

A látogatóközpont különdíjasai: Benyik Roland, Pecznyik Ágnes és az EGYMI csapata: Sztojka Bence, Kővári Csaba, Sztojka József, Cári Mihály, Buliska Olivér, Szőke András, Osuszth Dorina és Supka Attila.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS