Az éves rendszeres véradás keretén belül, irányított véradást szerveztek a Wattay Szakgimnáziumban, március 23-án Bella László -nyugalmazott pedagógus, a Bem Iskola egykori címzetes igazgatója, a Wattay igazgatóhelyettese, volt városi képviselő-testületi tag- műtétjéhez. A véradás, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete részéről Sutus Etelka és a Kecskeméti Területi Vérellátó  közreműködésével zajlott.

-Hirdetés-

Az Országos Vérellátó Központ az irányított véradásnál kötelezően, ahhoz a beteghez juttatja a vérkészítményt, akit megjelöltünk. Az irányított véradáskor elsősorban meg kell adnunk a beteg nevét, születési idejét, taj számát és vércsoportját. Meg kell jelölni, melyik város melyik kórházában, milyen osztályon fekszik a beteg.

A Facebookon többször találkozhatunk olyan bejegyzéssel, amikor névre szólóan konkrét vércsoportba tartozó vért keresnek. A kérés sajnos nagyon is komoly, Magyarországon a vérkészletek korlátozottak. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430 000 egység (1egység 4,5dl) vérre van szükség.A városban többen hírét adták a mai véradásnak, talán ennek is köszönhető, hogy 72 fő vett részt donorként, ebből 44 fő nevezte meg az irányított véradást. Az idei évben 14 alkalommal van lehetőség Kiskőrösön az önzetlen segítségnyújtásra. A következő ilyen alkalom április 25-én lesz a Petőfi Sándor Gimnáziumban.  Önt is várják!

B.M. 

MEGOSZTÁS